Bus Connexxion

Nijmegen tevreden over uitspraak in geschil om Novio

De rechter heeft een uitspraak gedaan in de zaak van de gemeente Nijmegen en Connexxion. Connexxion nam in 2006 gemeentelijk busbedrijf Novio over, maar de afwikkeling van die transactie verliep niet zonder slag of stoot.

Volgens dagblad de Gelderlander moet de gemeente Nijmegen uiteindelijk 425.000 euro betalen voor de afwikkeling van de overname. Die kosten hebben vooral betrekking op de post ‘dubieuze debiteuren’ ofwel wanbetalers binnen Novio.

Novio

Volgens de rechtbank heeft de gemeente die post destijds niet goed ingeschat bij de verkoop van Novio. Voor de gemeente Nijmegen is het betalen van 425.000 euro echter een meevaller.

De gemeente had al 1 miljoen euro opzij gezet voor de afwikkeling van het overnameproces. De Arnhemse rechtbank verwierp echter diverse financiële claims van Connexxion.

Connexxion

Zo hoeft de gemeente niet op te draaien voor de kosten voor functioneel leeftijdsonslag voor chauffeurs. Daarnaast werd in januari in een tussenvonnis al een fiscale claim van Connexxion van zo’n 1,2 miljoen euro aan het adres van de gemeente verworpen.

De Nijmeegse wethouder Bert Jeene verklaart tegenover de krant tevreden te zijn over de afloop van de rechtszaak. De wethouder omschreef de rechtszaak eerder als een ‘ruzie om de losse eindjes van de verkoop.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.