Punctualiteit openbaar vervoer kan beter

Reizigers zijn over het algemeen tevreden over het openbaar vervoer al zou het met de punctualiteit beter kunnen. Het jaarlijkse onderzoek van het nationale Kennisplatform Verkeer en Vervoer toont dit aan. In de meeste gevallen vertrekt het vervoer te vroeg.

Als het aankomt op de punctualiteit van het vervoer, scoort geen enkele vervoerder een voldoende. Volgens de Rotterdamse wethouder van Verkeer Jeanette Baljeu is er echter nog geen mogelijkheid om hiervoor een boete op te leggen.

Busconcessie

Als de nieuwe busconcessie van kracht is per december, dan is er wel een mogelijkheid om boetes op te leggen op dit gebied. Ondanks de problemen met de punctualiteit, wordt het openbaar vervoer zelf wel goed gewaardeerd.

De gemiddelde beoordeling voor het Rotterdamse openbaar vervooer bedraagt een 7,3. Met name vervoerder Qbuzz scoort hoog op tevredenheid. Qua score is Qbuzz  zelfs de op één na beste van Nederland.

Qbuzz

Volgend jaar rijdt Qbuzz echter niet meer in de regio Rotterdam, aangezien RET de concessie gaat uitvoeren. Het openbaar vervoer is wel erg in trek. Gemiddeld werden vorig jaar ruim 215.000 ‘instappers’ in de metro, 115.000 in de tram en 92.000 in de bus geteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.