Sprinter minibus

Veolia bestelt 22 nieuwe Sprinter City-minibussen

Vervoersmaatschappij Veolia heeft 22 nieuwe Mercedes Benz-minibussen besteld bij Evobus in Nijkerk. De bussen van het type Sprinter City 65 worden medio november afgeleverd. Voor Evobus is het de grootste order voor minibussen ooit.

De 22 Mercedes-Benz minibussen van het type Sprinter City 65 zijn onder andere voorzien van een automatische versnellingsbak, klapvensters, nieuwe halterem uitvoering en luchtvering. Daarnaast zijn de minibussen uitgerust met schone EEV-motoren en lijn- en bestemmingapparatuur. De bussen zullen worden ingezet in de regio Limburg.

Niveau

Volgens een woordvoerder bij Veolia zocht het bedrijf bussen waarmee men enerzijds de dienstverlening op het niveau kan houden dat reizigers van Veolia mogen verwachten en anderzijds stelde de vervoerder hoge eisen aan CO2-reductie, een laag brandstofverbruik, hoge betrouwbaarheid en een veilige, comfortabele werkplek voor de chauffeur.

Omdat de Mercedes-Benz Sprinter City uiteindelijk het beste aan onze eisen voldeed en Veolia bovendien goede ervaringen met dit model had opgedaan, heeft Veolia voor nog meer Mercedessen gekozen.

Cabine

Arjan Kleuver, verkoopleider minibussen bij de fabrikant, bevestigt dat men in samenwerking met de fabriek meer dan een jaar gewerkt heeft aan een chauffeurscabine die zoveel mogelijk voldoet aan de eisen die in Nederland gesteld worden. Dat is gelukt. Hij is er trots op dat Veolia zijn merk gekozen heeft voor de eerste, grootschalige toepassing van minibussen in Nederland. Zo meldt Autoblog.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.