Proof, elektrische bus

Prijs voor bedenker draadloos laadsysteem voor bussen

Proof, elektrische bus

Proov, bedenker van het handelingsvrije laden van elektrisch vervoer, heeft de publieksprijs van de E-Mobility Awards gewonnen. De prijs in de categorie ‘beste nieuwe elektrisch vervoer bedrijfsconcept’ werd op 14 september uitgereikt in de Passengers Terminal Amsterdam.

Volgens de jury kan Proov met de door haar ontwikkelde busoplossing een grote bijdrage leveren aan de verbetering van luchtkwaliteit van binnensteden, omdat bussen een van de zwaarste vervuilers zijn. Proov won de prijs met een systeem om elektrische bussen voor openbaar vervoer draadloos op te laden.

Inductielaadplaatsen

Proov claimt dat elektrisch busvervoer dit jaar al, zonder subsidies, tegen de kosten van de dieselbus te realiseren is. Proov gebruikt hiervoor inductielaadplaatsen die de bus bijladen als deze op een halte komt. De bus heeft daarmee voldoende actieradius om de hele dag te kunnen rijden.

Het concept van Proov is uitgebreid getest in Utrecht en wordt sinds kort ook gebruikt in een busdienstregeling.

E-Mobility Awards

De E-Mobility Awards-verkiezing is een initiatief van PP Electric Rally in samenwerking met Branchevereniging DOET. Doel van het initiatief is het aanmoedigen en belonen van organisaties die zich actief inzetten voor de groei van elektrisch vervoer.

De prijzen worden uitgereikt aan de organisaties die in het afgelopen jaar het beste hebben gepresteerd op het gebied van elektrisch vervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.