Connexxion, bus

Connexxion spant rechtszaak aan tegen gunning Qbuzz

Connexxion stapt naar de rechter om de gunning van het openbaar vervoer in de Stadsregio Utrecht aan Qbuzz ongedaan te maken. Een bezwaar daartegen wees het Bestuur Regio Utrecht (BRU) enkele weken geleden af. Bestuur Regio Utrecht (BRU) gunde de concessie voor het verzorgen van het tram- en busvervoer vanaf december 2013 eerder aan Qbuzz. Connexxion diende eerder al een bezwaar in tegen de gunning. Na onderzoek adviseerde een onafhankelijke commissie BRU de bezwaren ongegrond te verklaren. Connexxion gaat hier nu opnieuw tegen in beroep en spant ook een kort geding aan tegen de uitspraak, zo meldt RTV Utrecht.

Aanbesteding

BRU besloot in oktober 2012, na een openbare aanbesteding, dat vervoerder Qbuzz vanaf 8 december 2013 het stad- en streekvervoer in de stadsregio Utrecht mag verzorgen. Connexxion verzorgt op dit moment nog het tram- en busvervoer in de regio. De rechtszaak dient in april.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.