Citea-frontside-left

VDL Duitsland haalt grootste order ooit binnen

De Duitse tak van VDL heeft de grootste order ooit binnen gehaald met de officiële gunning voor het aanbesteden van 60 Citea-bussen voor vervoerbedrijf Rheinbahn in Düsseldorf. Rheinbahn heeft in het voorjaar van 2010 twee bussen van de voorganger van de Citea, de Ambassador, in bedrijf genomen om met deze voertuigen ervaring op te doen voor toekomstige busaankopen.

Bij de VDL-bussen met een lichtgewichtconstructie ligt de focus op vermindering van het brandstofverbruik en de daaruit voortvloeiende emissiereductie. Daarbij voldoen de bussen uiteraard nog steeds aan de hoogste veiligheidsnormen. De Citea LLE heeft een eigengewicht van circa 9 ton en verbruikt volgens de eigen ervaringen van Rheinbahn 25% minder diesel dan vergelijkbare producten.

Hybride

De Citea voldoet daarmee aan verwachtingen die aan voertuigen met hybride techniek gesteld worden, zonder dat hogere kosten voor deze techniek en bijvoorbeeld voor werkplaatsen en infrastructuur moeten worden gemaakt.

De keuze voor het VDL-lichtgewichtconcept is met het oog op de huidige kostendruk een logische stap voor personenvervoersbedrijven die zich naast het optimaal vervoeren van passagiers ook de reductie van uitstoot van schadelijke stoffen ten doel gesteld hebben.

Rheinbahn

Rheinbahn AG verzorgt het openbaar vervoer in Düsseldorf, Meerbusch en uitgestrekte delen van het district Mettmann. Momenteel wordt met 400 bussen, 91 buslijnen, zeven sprinterlijnen (deels ondergronds) en 11 tramlijnen gewerkt.

Het spoorwegnet reikt tot Neuss, Krefeld, Duisburg en Ratingen, is onderdeel van het spoorwegnet van Verkehrsverbund Rhein-Ruhr, en heeft een lengte van ongeveer 342 km. Rheinbahn vervoert zo’n 216 miljoen passagiers per jaar.

Auteur: Steven Don

2 reacties op “VDL Duitsland haalt grootste order ooit binnen”

Heimen Stoffels|01.02.13|13:42

Yes, erg goed nieuws voor VDL!

Overigens, de foto bij het artikel is wel erg oud; de huidige Citea ziet er toch wat anders uit dan die op de foto.

Wouter P.K. Verhey|03.02.13|22:04

Ja, prachtige order voor VDL Bus & Coach Duitsland! Inderdaad is foto absoluut niet actueel. Is eerste model van de Citea StandardLowFloor-120 en niet van de superzuinige VDL Citea Light Low Entry-120 van heden!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.