Qbuzz vervoersbedrijf, bus

NS wil vervoerder Qbuzz overnemen

NS wil regiovervoerder Qbuzz overnemen. De spoorvervoerder heeft al een belang van 49 procent in Qbuzz, maar wil nu ook het resterende deel van de aandelen overnemen.

NS heeft het overnameplan voorgelegd aan de ondernemingsraad van het bedrijf.

Overname aandelen

Woensdag werd bekend dat NS ook een belang van 49 procent heeft genomen in de Haagse stadsvervoerder HTM. De gemeente Den Haag behoudt 51 procent van de aandelen.

De Tweede Kamer was vorige week in een debat over over (gedeeltelijke) staatsbedrijven zeer kritisch over de overname van de aandelen HTM door de NS.

Lees ook:

 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “NS wil vervoerder Qbuzz overnemen”

Bernard Hartlief|14.03.13|14:36

Veolia is ook te koop!

Joris van den Hurk|14.03.13|15:31

Succes Qbuzz snel voorbij zonder ondernemerschap!
Door de drive van een aantal ondernemers met lef is Qbuzz in no time een challenger geworden in het openbaar vervoer. Cityjet was tot de overname door KLM Air France een succesvolle challenger in de zakenluchtvaart. Na overname is groei tot stilstand gekomen en bedrijf in de rode cijfers. Dit gaat met Qbuzz ook gebeuren als de NS bureaucraten de controle over het bedrijf krijgen. De klant staat niet centraal bij NS en is volgens directie verwend!

Sander Rom|14.03.13|19:13

Hè Joris, hoe kan jij QBuzz nou vergelijken met KLM? Als je iets schrijft moet je wel weten waar het overgaat. Ik denk juist als NS Qbuzz overneemt dat het dan beter gaat met QBuzz. En niet met die rare verhalen van jou over Cityjet. En NS gaat ook belang nemen in HTM. Je kan beter NS als aandeelhouder hebben dan bijvoorbeeld Veolia Transdev of de Deutsche Bahn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.