Kaartje Utrecht,

BRU vraagt reizigers om mening over inrichting OV tot 2020

Kaartje Utrecht,

Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) vraagt reizigers en inwoners van de regio hun mening over de inrichting van het openbaar vervoer tot 2020. Het bestuur roept mensen via een video op om hun mening te geven. Ze kunnen daarvoor een enquête invullen. 

BRU vraagt mensen om mee te denken over hoe de bus- en tramlijnen de komende zes, zeven jaar dienen te lopen in de regio. Volgens het bestuur is er al veel over de aanleg besloten, maar liggen er nog een aantal belangrijke keuzes open.

Enquête

Reizigers en inwoners worden opgeroepen om een online enquête in te vullen op www.regioutrecht.nl/ov2020. Daar is ook een inleidende video te bekijken over het openbaar vervoer in de regio. De enquête kan tot half juni worden ingevuld.

Mensen kunnen via de enquête reageren op algemene stellingen en specifieke dilemma’s en ook aanvullende ideeën geven. De resultaten van de enquête worden meegewogen in het OV-streefbeeld 2020, dat in december 2013 wordt vastgesteld. In het OV-streefbeeld 2020 komt te staan welke buslijnen en tramlijnen er straks moeten lopen en op welke plekken.

Gebundeld lijnennet

Uitgangspunt voor de enquête is ook wat de samenwerkende gemeenten eerder hebben vastgelegd in de OV Visie tot 2030. Daarin werd onder meer de keuze gemaakt voor een efficiënter, meer gebundeld lijnennet. De uitwerking daarvan voor de komende jaren moet nu gemaakt worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “BRU vraagt reizigers om mening over inrichting OV tot 2020”

baxspace|21.05.13|11:35

ik vind het een geweldig initiatief dat ogenschijnlijk de mening van de burger/passagier wordt meegenomen. dat dat in den haag en omstreken (de regio van de htm/veolia/arriva) is gebeurd valt nog te bezien. in die regio schurken 2 grote stedelijke gebieden tegen elkaar aan, 010 en 070, en uit niets blijkt een verdergaande integratie. als je kijkt naar de verkeersbewegingen per auto van vandaag de dag, dan kan je daar ook conclusies uit trekken, maar volgens mij doet men dat niet. leer daarvan!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.