Bus Connexxion

Connexxion wint concessie in Flevoland en Overijssel

OV Regio IJsselmond NV, een volle dochter van Connexxion OV, heeft de voorlopige gunning gekregen van de aanbesteding van de concessie IJsselmond 2013-2024. De provincies Overijssel en Flevoland hebben besloten om het streekbusvervoer aan de dochteronderneming van Connexxion vanaf 8 december 2013 te gunnen. Dat is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die de beide provincies in februari 2013 zijn gestart en waarvoor in totaal vijf offertes waren ontvangen.

Het vervoersgebied bestaat uit het streekbusvervoer in het gebied Noordwest-Overijssel (Kampen, Genemuiden en Steenwijk) en Flevoland (Noordoostpolder, Urk, Oost Flevoland en Zeewolde). Connexxion gaat een groot deel van de ritten in de regio IJsselmond met nieuwe bussen uitvoeren. Deze bussen zijn onder andere voorzien van WiFi, USB-laadpunten en ruime, comfortabele zitplekken.

Nieuwe bussen

Connexxion geeft de reizigers een aansluitgarantie. Mochten zij hun aansluiting missen en arriveert er binnen 35 minuten geen volgende bus, dan zorgt de vervoerder voor vervangend vervoer (bijvoorbeeld een taxi). Alle bussen krijgen de blauwe huisstijl van de provincies Overijssel en Flevoland.

Doorontwikkelen vervoer

Connexxion zegt in een reactie er trots op te zijn dat beide provincies ook de komende jaren op haar vertrouwt. “De komende tien jaar werken we samen verder met de provincies aan het doorontwikkelen van het vervoer in de regio. In de offerte hebben we ons gericht op het verhogen van het comfort van de reiziger, het verder verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening, het verder ontwikkelen van het vervoernetwerk en het versterken van de band met de regio”, aldus de vervoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Connexxion wint concessie in Flevoland en Overijssel”

Heimen Stoffels|05.07.13|01:26

En Almere want 159 en 160 beginnen in Almere.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.