bus, Veolia Transport

Ook PvdA Zeeland pleit voor behoud buslijnen

bus, Veolia Transport

De PvdA in Zeeland wil dat de buslijnen 12, 19 en 50 blijven behouden. Deze lijnen dreigen te verdwijnen door bezuinigingen bij de provincie. Op dit moment wordt via openbare aanbesteding een nieuwe exploitant gezocht voor het busvervoer in Zeeland. De provincie Zeeland wil het besluit daarover overlaten aan de nieuwe concessiehouder voor het OV. De PvdA in Provinciale Staten is het daar niet mee eens.

De PvdA vindt dat het uitvoeren van de lijnen 12 (Oostburg – Maldegem), 19 (Hulst – Antwerpen – Breda) en 50 (Terneuzen – Gent) verplicht dient te worden gesteld aan de nieuwe exploitant. Ook huidige vervoerder Veolia pleitte eerder al voor behoud van  de rechtstreekse busverbinding tussen Hulst, Antwerpen en Breda.

Kernnet

“Deze lijnen zijn onderdeel van het kernnet. Uit het beleid van de provincie blijkt dat zij deze lijnen juist willen versterken. Dat staat dus haaks op het idee om de busverbindingen niet verplicht te stellen”, aldus de PvdA. De partij vraagt zich nu af waarom deze lijnen niet verplicht worden gesteld terwijl bijvoorbeeld de snelbus Zierikzee – Rotterdam wel verplicht wordt voorgeschreven, zo meldt Omroep Zeeland.

Lijn 19 is de zogenoemde BredaBus waarmee op vrijdag en zondag met name studenten reizen. Als deze lijn wegvalt, dan kunnen busreizigers vanuit oost-Zeeuws-Vlaanderen alleen nog via Terneuzen en Goes naar Brabant reizen.

WiFi

De PvdA wil verder de provincie onderzoekt of in de bussen gratis WiFi kan komen. Daarnaast zet de partij vraagtekens bij de tarieven. Volgens de provincie mogen de tarieven voor de bus in het eerste jaar na de nieuwe aanbesteding niet meer dan 25 procent stijging in vergelijking met het tarief van 31 december 2013. De PvdA pleit er echter voor om dit percentage naar beneden bij te stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Ook PvdA Zeeland pleit voor behoud buslijnen”

Henri Borgman|03.09.13|11:59

weer tegenstrijdige berichten

altijd maar weer bezuinigen enmeer vervoer eisen..dit kan niet!
goedlopende lijnen gaan schrappen? als zelfs de huidige vervoerder pleit voor behoud van deze lijnen wil dit toch echt wel zeggen dat deze lijnen nodig zijn!
wanneer komen er bij de opdrachtgevers nou eindelijk een keer mensen in dienst die verstand van zaken hebben en niet alleen van achter hun bureau idiote besluiten nemen???
Denk na voor je beslissingen neemt die voor anderen van groot belang zijn..

Ivo Mihaylov|21.09.13|19:36

Helemaal mee eens Henri,
De witte boorden denken alleen aan zich zelf verder helemaal niets!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.