Mercedes-Benz pakt uit met nieuwe modellen op Busworld

De Duitse autoproducent Mercedes-Benz presenteert een aantal nieuwe modellen tijdens Busworld, een vakbeurs voor personenvervoerders in het Belgische Kortrijk. Onder meer de Mercedes-voertuigen Intouro M en de Citaro LE zijn voor het eerst te zien voor het grote publiek.

De nieuwe voertuigen onderscheiden zich onder meer door lage uitstoot van schadelijke stoffen en voldoen ruimschoots aan de Euro 6-norm.

Intouro

Een van de nieuwe modellen voor OV-vervoerders zijn de Intouro L (voor gebruik in de stad) en Intouro M (voor interstedelijk gebruik). Met onder meer een nieuwe lengte en een nieuwe motor hoopt Daimler dat de nieuwe bussen aansluiten bij het succes van eerdere Intouro-modellen. Daar worden jaarlijks meer dan 1.000 exemplaren van verkocht. Een bestseller, noemt het Duitse bedrijf de Intouro-serie.

Visueel zijn er weinig veranderingen te zien, maar onder meer in het bestuurderscompartiment zijn wel wijzigingen doorgevoerd. Zo is een kleurendisplay aangebracht op het dashboard. Ook is een joystick-achtige versnellingspook aanwezig in plaats van pook op de vloer van het voertuig. De nieuwe Intouro L kan 63 passagiers vervoeren en is 13,32 meter lang. In de iets kleinere Intouro M (12,64 meter) is ruimte voor 59 passagiers.

Citaro

Een andere modellenserie voor toepassing in het openbaar vervoer, is de Citaro. Ook dat voertuig presenteert Daimler in Kortijk voor het eerst. In tegenstelling tot de Intouro M- en L-modellen is er bij de Citaro wel het een en ander veranderd op het gebied van het uiterlijk. Onder meer het dak, de achterkant en de ramen zijn onder handen genomen.

Ook heeft de Duitse autoproducent ingezet op een betere functionaliteit van het bestuurderscompartiment. Zo is de bestuurdersstoel wat hoger geplaatst en is het dashboard gemoderniseerd. Ook is de beenruimte groter geworden en biedt het voertuig een betere bescherming bij botsingen. De nieuwe Citaro heeft 39 zitplaatsen en 54 staanplaatsen en heeft een lengte van 13,19 meter. De modellen van Mercedes-Benz zijn tot en met woensdag 23 oktober te zien tijdens Busworld Kortrijk. Evobus is als dealer verantwoordelijk voor het importeren van Mercedes-bussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.