Bus Connexxion

Vakbonden eisen extra toezicht na mishandeling buschauffeur

Naar aanleiding van de mishandeling van de buschauffeur in Haarlem willen vakbonden en bestuurders extra toezicht. FNV Bondgenoten pleit daarnaast voor een OV-verbod of taakstraf voor overtreders. Een buschauffeur van Connexxion is vrijdagavond bij een overval bewusteloos geslagen. Afgelopen weekend vonden er meerdere mishandelingen plaats in het stads- en streekvervoer.

De buschauffeur van Connexxion was aan het pauzeren bij een wachthuisje bij station Spaarnwoude toen hij plotseling van achteren werd neergeslagen. De man is enige tijd bewusteloos geweest en werd door een collega gevonden. Die wist hem weer bij zijn bewustzijn te brengen.

Getuigen

De chauffeur was met lijn 80 onderweg geweest van Amsterdam naar Haarlem. Toen zijn collega hem vond, stond zijn geldtas open. Het is nog onbekend hoeveel geld er is gestolen.

De buschauffeur is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en kon dezelfde avond weer naar huis. De politie is op zoek naar getuigen die deze mishandeling hebben gezien. De overval heeft vrijdagavond plaatsgevonden tussen 20.30 en 20.45 uur.

Aanhoudingen

Naast de buschauffeur in Haarlem die bewusteloos naast zijn bus werd gevonden, waren er dit weekend ook OV-incidenten in Friesland en Rotterdam. De politie heeft zaterdagmiddag in de Friese gemeente een man aangehouden op verdenking van mishandeling van een buschauffeur in Oostbierum. In Rotterdam werd een trambestuurder mishandeld bij Eendrachtsplein. Omstanders overmeesterden de man waarop deze door de politie kon worden aangehouden.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vakbonden eisen extra toezicht na mishandeling buschauffeur | OVPro.nl
Bus Connexxion

Vakbonden eisen extra toezicht na mishandeling buschauffeur

Naar aanleiding van de mishandeling van de buschauffeur in Haarlem willen vakbonden en bestuurders extra toezicht. FNV Bondgenoten pleit daarnaast voor een OV-verbod of taakstraf voor overtreders. Een buschauffeur van Connexxion is vrijdagavond bij een overval bewusteloos geslagen. Afgelopen weekend vonden er meerdere mishandelingen plaats in het stads- en streekvervoer.

De buschauffeur van Connexxion was aan het pauzeren bij een wachthuisje bij station Spaarnwoude toen hij plotseling van achteren werd neergeslagen. De man is enige tijd bewusteloos geweest en werd door een collega gevonden. Die wist hem weer bij zijn bewustzijn te brengen.

Getuigen

De chauffeur was met lijn 80 onderweg geweest van Amsterdam naar Haarlem. Toen zijn collega hem vond, stond zijn geldtas open. Het is nog onbekend hoeveel geld er is gestolen.

De buschauffeur is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en kon dezelfde avond weer naar huis. De politie is op zoek naar getuigen die deze mishandeling hebben gezien. De overval heeft vrijdagavond plaatsgevonden tussen 20.30 en 20.45 uur.

Aanhoudingen

Naast de buschauffeur in Haarlem die bewusteloos naast zijn bus werd gevonden, waren er dit weekend ook OV-incidenten in Friesland en Rotterdam. De politie heeft zaterdagmiddag in de Friese gemeente een man aangehouden op verdenking van mishandeling van een buschauffeur in Oostbierum. In Rotterdam werd een trambestuurder mishandeld bij Eendrachtsplein. Omstanders overmeesterden de man waarop deze door de politie kon worden aangehouden.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.