Inchecken OV-chipkaart

Ruim 1,9 miljard transacties met OV-chipkaart in 2013

Inchecken OV-chipkaart

In 2013 werden ruim 1,9 miljard transacties met de OV-chipkaart verwerkt. Het jaar ervoor waren het er nog een kleine 1,8 miljard. Dat laat kaartbeheerder Trans Link Systems (TLS) weten. Het gaat om het aantal handelingen dat met de kaarten werd uitgevoerd, zoals in- en uitchecken en het opladen van saldo. 

De teller van het totale aantal verwerkte handelingen sinds de introductie van het systeem in april 2005 staat inmiddels op ruim 6,3 miljard.

Reizigers

Per week reisden zo’n 2,8 miljard unieke OV-chipkaartgebruikers met hun kaart, zo blijkt uit de data. Dat cijfers is gelijk aan het aantal in 2012. Maar in het afgelopen jaar is het totale aantal transacties per week met ongeveer 3 miljoen toegenomen.

In 2013 waren er van de bruikbare OV-chipkaarten 8 miljoen op persoonlijke basis geregistreerd. Ruim 5,5 miljoen exemplaren waren anoniem. Hiermee is het aantal anonieme reizigers met een half miljoen afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor en zijn er vorig jaar 1 miljoen gepersonaliseerde kaarten bijgekomen.

Opladen

In 2013 is de groep reizigers die het saldo op de kaart automatisch oplaadt daarnaast met 200.000 uitgebreid tot 1,3 miljoen kaarthouders, zo blijkt uit de gegevens. Ook hebben ruim 2,1 miljoen kaarthouders zich voor het online transactieoverzicht aangemeld. Onder hen ruim 125.000 anonieme reizigers.

In 2012 meldden 1,6 miljoen Nederlanders zich voor de service aan. Toen waren 4.100 anonieme kaarthouders onderdeel van die groep.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.