Connexxion, kleine bussen

Symposium over impact van krimpregio’s op OV en doelgroepenvervoer

Rover organiseert op 21 maart een symposium met als titel ‘Krimp: Een uitdaging voor OV en doelgroepenvervoer’. Met dit symposium wil de reizigersorganisatie meer duidelijkheid geven over wat de krimp zowel demografisch als organisatorisch voor impact heeft op het openbaar vervoer en op het doelgroepenvervoer. Voor deze middag, die mede mogelijk wordt gemaakt door Veolia, zijn reizigers en andere betrokkenen van harte welkom om met elkaar hierover van gedachten te wisselen en nieuwe ideeën op te doen.

Steeds meer regio’s in Nederland hebben of krijgen in de nabije toekomst te maken met krimp. De bevolking in bijvoorbeeld Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen vergrijst nu al en vooral jongeren trekken weg. Als gevolg daarvan sluiten voorzieningen zoals supermarkten de deuren, hebben verenigingen moeite om het hoofd boven water te houden en neemt de leefbaarheid af.

Bereikbaarheid

Ook het openbaar vervoer komt daardoor steeds meer in de verdrukking. Maar wat is nu precies krimp, wat betekent dit zoal en blijven krimpregio’s ook in de toekomst bereikbaar met het OV? Welke rol kan het doelgroepenvervoer hierin spelen en tegen welke problemen loopt men hierbij aan? Deze en andere vragen komen tijdens dit symposium aan de orde.

Sprekers op deze middag zijn Jan van Selm, directeur van het OV Bureau Groningen-Drenthe, Veolia-topman Manu Lageirse en Henk Meurs, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit en directeur van adviesbureau MuConsult. Daarnaast worden er drie gesprekstafels georganiseerd. Kortom, een interessant symposium over een interessant maar bovenal actueel thema.

Deelname

Geïnteresseerden die willen meepraten, zijn op 21 maart om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur). De locatie is nabij station Den Haag Hollands Spoor. Deelname aan het symposium is gratis maar vooraf opgeven is noodzakelijk. Dat kan via deze link.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Symposium over impact van krimpregio’s op OV en doelgroepenvervoer | OVPro.nl
Connexxion, kleine bussen

Symposium over impact van krimpregio’s op OV en doelgroepenvervoer

Rover organiseert op 21 maart een symposium met als titel ‘Krimp: Een uitdaging voor OV en doelgroepenvervoer’. Met dit symposium wil de reizigersorganisatie meer duidelijkheid geven over wat de krimp zowel demografisch als organisatorisch voor impact heeft op het openbaar vervoer en op het doelgroepenvervoer. Voor deze middag, die mede mogelijk wordt gemaakt door Veolia, zijn reizigers en andere betrokkenen van harte welkom om met elkaar hierover van gedachten te wisselen en nieuwe ideeën op te doen.

Steeds meer regio’s in Nederland hebben of krijgen in de nabije toekomst te maken met krimp. De bevolking in bijvoorbeeld Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen vergrijst nu al en vooral jongeren trekken weg. Als gevolg daarvan sluiten voorzieningen zoals supermarkten de deuren, hebben verenigingen moeite om het hoofd boven water te houden en neemt de leefbaarheid af.

Bereikbaarheid

Ook het openbaar vervoer komt daardoor steeds meer in de verdrukking. Maar wat is nu precies krimp, wat betekent dit zoal en blijven krimpregio’s ook in de toekomst bereikbaar met het OV? Welke rol kan het doelgroepenvervoer hierin spelen en tegen welke problemen loopt men hierbij aan? Deze en andere vragen komen tijdens dit symposium aan de orde.

Sprekers op deze middag zijn Jan van Selm, directeur van het OV Bureau Groningen-Drenthe, Veolia-topman Manu Lageirse en Henk Meurs, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit en directeur van adviesbureau MuConsult. Daarnaast worden er drie gesprekstafels georganiseerd. Kortom, een interessant symposium over een interessant maar bovenal actueel thema.

Deelname

Geïnteresseerden die willen meepraten, zijn op 21 maart om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur). De locatie is nabij station Den Haag Hollands Spoor. Deelname aan het symposium is gratis maar vooraf opgeven is noodzakelijk. Dat kan via deze link.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.