Mercedes-Benz CapaCity, stadsbus, Groningen

Mercedes-Benz CapaCity megabussen voor Groningen

Groningen had eerder dit jaar de primeur door als eerste vervoerder in Nederland de Mercedes CapaCity megabussen in gebruik te nemen. De negen bussen zijn door Evobus aan vervoerder Qbuzz geleverd. De Mercedes-Benz CapaCity is speciaal ontwikkeld voor korte en drukbezette stadslijnen.

De megabus is in totaal 19,54 meter lang en beschikt over een zuinige Euro V EEV-motor. Vier deuren, de lage instaphoogte en de doorlopende lagevloer zorgen voor een vlotte doorstroming van passagiers. Doordat ook de achterste deuren van buitenaf geopend kunnen worden, wordt het in- en uitstappen efficiënter. Op deze manier worden lange wachtrijen beperkt en kan een strakkere dienstregeling aanhouden worden.

Voertuig

De Mercedes-Benz CapaCity beschikt over 143 staanplaatsen, 39 zitplaatsen en een rolstoekplek. Daarnaast heeft het voertuig een veilige en comfortabele werkplek voor de chauffeur en is het voertuig tevens voorzien van drie camera’s: één op de achterzijde en één op beide hoeken. Met behulp van de camera’s heeft de chauffeur een duidelijk overzicht hetgeen de veiligheid ten goede komt.

Mark Westendorp van Evobus: “In vergelijking met de CapaCity lijken veel stedelijke OV-systemen op rails achterhaald. De CapaCity levert namelijk vergelijkbare prestaties, maar kost veel minder en is veel flexibeler. Groningen is de eerste stad in Nederland waarbij gekozen is voor deze Mercedes-Benz megabussen en ik ben ervan overtuigd dat meer grote steden dit voorbeeld gaan volgen.”

Qbuzz

Qbuzz is een Nederlandse vervoerder die in 2008 is opgericht. Met ruim 1.700 medewerkers vervoert dit bedrijf iedere dag honderdduizenden reizigers met meer dan 500 bussen in de regio’s Zuid-Oost Friesland, Groningen-Drenthe en Utrecht.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Mercedes-Benz CapaCity megabussen voor Groningen”

Nico Verdonk|01.05.14|13:34

——–

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mercedes-Benz CapaCity megabussen voor Groningen | OVPro.nl
Mercedes-Benz CapaCity, stadsbus, Groningen

Mercedes-Benz CapaCity megabussen voor Groningen

Groningen had eerder dit jaar de primeur door als eerste vervoerder in Nederland de Mercedes CapaCity megabussen in gebruik te nemen. De negen bussen zijn door Evobus aan vervoerder Qbuzz geleverd. De Mercedes-Benz CapaCity is speciaal ontwikkeld voor korte en drukbezette stadslijnen.

De megabus is in totaal 19,54 meter lang en beschikt over een zuinige Euro V EEV-motor. Vier deuren, de lage instaphoogte en de doorlopende lagevloer zorgen voor een vlotte doorstroming van passagiers. Doordat ook de achterste deuren van buitenaf geopend kunnen worden, wordt het in- en uitstappen efficiënter. Op deze manier worden lange wachtrijen beperkt en kan een strakkere dienstregeling aanhouden worden.

Voertuig

De Mercedes-Benz CapaCity beschikt over 143 staanplaatsen, 39 zitplaatsen en een rolstoekplek. Daarnaast heeft het voertuig een veilige en comfortabele werkplek voor de chauffeur en is het voertuig tevens voorzien van drie camera’s: één op de achterzijde en één op beide hoeken. Met behulp van de camera’s heeft de chauffeur een duidelijk overzicht hetgeen de veiligheid ten goede komt.

Mark Westendorp van Evobus: “In vergelijking met de CapaCity lijken veel stedelijke OV-systemen op rails achterhaald. De CapaCity levert namelijk vergelijkbare prestaties, maar kost veel minder en is veel flexibeler. Groningen is de eerste stad in Nederland waarbij gekozen is voor deze Mercedes-Benz megabussen en ik ben ervan overtuigd dat meer grote steden dit voorbeeld gaan volgen.”

Qbuzz

Qbuzz is een Nederlandse vervoerder die in 2008 is opgericht. Met ruim 1.700 medewerkers vervoert dit bedrijf iedere dag honderdduizenden reizigers met meer dan 500 bussen in de regio’s Zuid-Oost Friesland, Groningen-Drenthe en Utrecht.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Mercedes-Benz CapaCity megabussen voor Groningen”

Nico Verdonk|01.05.14|13:34

——–

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.