Alexandra van Huffelen, directeur GVB, Wim Kurver, directeur EBS

GVB en EBS bundelen verkeersleiding en handhaving

Alexandra van Huffelen, directeur GVB, Wim Kurver, directeur EBS

Stadsvervoerder GVB en streekvervoerder EBS gaan vanaf maandag nauwer samenwerken op het terrein van verkeersleiding en sociale veiligheid. De vervoerders tekenden daarvoor vrijdag een convenant. GVB krijgt er maandag verkeersleiders en controleurs bij van EBS. De EBS verkeersleiders gaan dan vanuit de verkeersleiding van GVB de 200 EBS-bussen ondersteunen. De toezichthouders van EBS trekken samen met GVB-controleurs op om zwartreizen terug te dringen en veiligheid te bewaken. De vervoersbedrijven willen door samen te werken het stads- en streekvervoer beter ondersteunen.

Alle incidenten, storingen, calamiteiten en evenementen in het gebied van Hoorn tot en met de stad Amsterdam worden straks vanuit de centrale verkeersleiding van GVB in Amsterdam afgehandeld. De proef start maandagochtend en duurt een jaar. Als de proef slaagt kan de samenwerking tot 2020 worden voortgezet. Er zullen in totaal vier functieplaatsen voor verkeersleiders en vier plaatsen voor buitengewoon opsporingsambtenaren van EBS naar GVB worden gedetacheerd.

Samenwerking

Door de samenwerking hopen EBS en GVB meer te kunnen bereiken dan de bedrijven apart zouden kunnen realiseren. Directeur Alexandra van Huffelen van GVB: “De werkzaamheden van beide vervoerders lijken veel op elkaar en kennen veel overlappende gebieden. Dan ligt de samenwerking voor de hand. Eén plus één is drie.”

Directeur Wim Kurver van EBS is blij dat iets dat voor de hand ligt nu ook daadwerkelijk gaat gebeuren: “Openbaar vervoer is bij uitstek een ketenproduct. De reiziger denkt niet in concessiegebieden of vervoerders. Als bedrijven moeten we ook meer over die grenzen heen kijken en dit soort samenwerkingen aangaan.” Ook Stadsregio Amsterdam, de concessieverlener van GVB en EBS, is positief over de samenwerking tussen de vervoersbedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.