Qbuzz, bussen, ingebruikname, Groningen

Qbuzz verzorgt streekvervoer Groningen en Drenthe met 26 nieuwe bussen

Qbuzz voert sinds deze maand het streekvervoer in de provincies Groningen en Drenthe uit met 26 Mercedes-Benz Integro-bussen. Ook rijdt de vervoerder met 6 nieuwe Mercedes-Benz Sprinter City’s die worden gebruikt voor de minder drukke lijnen in Oost-Groningen. Eind augustus vond de officiële introductie plaats van het nieuwe materieel. Deze bussen zijn door Evobus aan Qbuzz geleverd.

De Mercedes-Benz Integro met een lengte van 15 meter is speciaal ontwikkeld voor het hoogwaardig streekvervoer. De passagiers hebben comfortabele zitplaatsen met voldoende beenruimte en het voertuig is uitgerust met climate control en WiFi. Er is ook gedacht aan passagiers met een mobiliteitsbeperking en er is een elektrische lift voor rolstoelen aanwezig. Het voertuig beschikt over een totale vervoerscapaciteit van 101 passagiers (59 zitplaatsen, 42 staplaatsen en inclusief rolstoelplaats).

Minibus

Op dezelfde introductiedag werd ook de Mercedes-Benz minibus Sprinter City 77 gepresenteerd. Dit voortuig is de allereerste lagevloers minibus die in Nederland in gebruik wordt genomen. De totale vervoerscapaciteit van de Sprinter City 77 is 35 plaatsen, waarvan 15 zitplaatsen, 2 klapzittingen, 17 staplaatsen en 1 roelstoelplaats. Daarnaast is de Sprinter City 77 voorzien van climate control. Qbuzz nam eerder dit jaar ook al negen Mercedes CapaCity magabussen in gebruik. Deze bussen worden voor het stadsvervoer in Groningen gebruikt.

Qbuzz

Qbuzz is een Nederlands vervoerbedrijf opgericht in 2008. Met ruim 1.700 medewerkers vervoert deze organisatie iedere dag meer dan 100.000 klanten met meer dan 500 bussen in de regio’s Zuid-Oost Friesland, Groningen-Drenthe en Utrecht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.