Ongeluk, passagiersbus, HTM, Den Haag

Meerdere ongevallen op een dag bij stadsvervoerder HTM

Prinsjesdag heeft voor stadsvervoerder HTM in het teken gestaan van ongelukken. Bij een ongeluk met een passagiersbus van HTM in Den Haag raakten dinsdagochtend tien mensen gewond. In Rijswijk kwam een vrouw tussen het perron en een tram terecht en werd daardoor bekneld.

Bij het ongeluk met de bus raakte het voertuig door nog onbekende reden op de verkeerde weg en botste daar tegen een boom. Acht personen, onder wie de buschauffeur, zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Twee daarvan zijn ernstig gewond. Het voertuig is total loss.

Onderzoek

Woordvoerder Judith Kessels van Brandweer Haaglanden: “Wij kregen om half elf vanochtend een melding binnen van een stadsbus van HTM die in de tegengestelde richting tegen een boom was gereden. Aanvankelijk was het beeld dat daarbij 20 tot 25 mensen gewond waren geraakt. Wij hebben samen met ambulancemedewerkers het letsel bij de slachtoffers vastgesteld. Uiteindelijk zijn er acht personen naar het ziekenhuis vervoerd. Twee daarvan zijn ernstig gewond. De andere zes personen hebben onder meer pijn in de rug vanwege de harde klap.”

De brandweer heeft de situatie van de aardgasbus veilig gesteld door installaties uit te schakelen en de stadsbus te stabiliseren. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval wordt momenteel uitgevoerd door HTM en de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie.

Ongeluk

In Rijswijk kwam een vrouw tussen het perron en de tram terecht. De tram moest omhoog worden getild worden om de vrouw te bevrijden. Ze is met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.