Staatssecretaris, Wilma Mansveld, Infrastructuur en Milieu

Mansveld: OV-chipkaart wordt ook geldig op Texelhopper

Staatssecretaris, Wilma Mansveld, Infrastructuur en Milieu

Reizigers moeten in alle concessiegebieden gebruik kunnen maken van de OV-chipkaart, dus ook op Texel. Daartoe zal staatssecretaris Mansveld de Wet Personenvervoer aanpassen. Dat kan echter niet voorkomen dat de komende drie tot vier maanden de OV-chipkaart niet werkt op Texel, omdat de systemen aangepast moeten worden.

De Texelhopper werkt met een vast tarief van drie euro per rit, ongeacht de afstand. Daar kunnen de huidige systemen niet mee overweg.

OV-chipkaart

“De provincie heeft circa drie tot maanden nodig om samen met Trans Link Systems het OV-chipkaartsysteem gereed te maken voor het eenheidstarief dat de provincie wil hanteren. In de tussentijd zal het OV-chipkaartsysteem niet geldig zijn. Ik vind dat geen fraaie oplossing”, schrijft Mansveld als antwoord op Kamervragen van SP-lid Bashir.

De provincie wilde voor de Texelhopper ouderenkortingen, abonnementen en de OV-kaart voor studenten niet geldig laten zijn. Maar dat is niet de bedoeling, vindt Mansveld. En dat heeft ze de provincie dan ook aangegeven. Zodra de OV-chipkaart daar geldig is, zullen ook de afgekochte rechten van abonnementhouders dat zijn.

Abonnementhouders

“De provincie heeft toegezegd om in de periode dat het OV-chipkaartsysteem nog niet geschikt is voor het eenheidstarief, coulant en soepel om te zullen gaan met de afgekochte rechten van alle abonnementhouders. Dat betekent dat zij niet beboet zullen worden op de buslijn, als ze geen apart Texelhopper-kaartje hebben gekocht.”

Bij de pilot op Texel is een groot deel van het busvervoer geschrapt en vervangen door een belbus met een flat-fee tarief. Dat is overigens wel toegestaan, laat Mansveld weten. “Het vaststellen van de tarieven in het regionale stads- en streekvervoer is in het decentrale concessiestelsel van de Wet Personenvervoer 2000 de bevoegdheid van de decentrale overheden.”

Bart Pals

Lees ook:

Reizigers reageren negatief op OV-pilot in Texel

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mansveld: OV-chipkaart wordt ook geldig op Texelhopper | OVPro.nl
Staatssecretaris, Wilma Mansveld, Infrastructuur en Milieu

Mansveld: OV-chipkaart wordt ook geldig op Texelhopper

Reizigers moeten in alle concessiegebieden gebruik kunnen maken van de OV-chipkaart, dus ook op Texel. Daartoe zal staatssecretaris Mansveld de Wet Personenvervoer aanpassen. Dat kan echter niet voorkomen dat de komende drie tot vier maanden de OV-chipkaart niet werkt op Texel, omdat de systemen aangepast moeten worden.

De Texelhopper werkt met een vast tarief van drie euro per rit, ongeacht de afstand. Daar kunnen de huidige systemen niet mee overweg.

OV-chipkaart

“De provincie heeft circa drie tot maanden nodig om samen met Trans Link Systems het OV-chipkaartsysteem gereed te maken voor het eenheidstarief dat de provincie wil hanteren. In de tussentijd zal het OV-chipkaartsysteem niet geldig zijn. Ik vind dat geen fraaie oplossing”, schrijft Mansveld als antwoord op Kamervragen van SP-lid Bashir.

De provincie wilde voor de Texelhopper ouderenkortingen, abonnementen en de OV-kaart voor studenten niet geldig laten zijn. Maar dat is niet de bedoeling, vindt Mansveld. En dat heeft ze de provincie dan ook aangegeven. Zodra de OV-chipkaart daar geldig is, zullen ook de afgekochte rechten van abonnementhouders dat zijn.

Abonnementhouders

“De provincie heeft toegezegd om in de periode dat het OV-chipkaartsysteem nog niet geschikt is voor het eenheidstarief, coulant en soepel om te zullen gaan met de afgekochte rechten van alle abonnementhouders. Dat betekent dat zij niet beboet zullen worden op de buslijn, als ze geen apart Texelhopper-kaartje hebben gekocht.”

Bij de pilot op Texel is een groot deel van het busvervoer geschrapt en vervangen door een belbus met een flat-fee tarief. Dat is overigens wel toegestaan, laat Mansveld weten. “Het vaststellen van de tarieven in het regionale stads- en streekvervoer is in het decentrale concessiestelsel van de Wet Personenvervoer 2000 de bevoegdheid van de decentrale overheden.”

Bart Pals

Lees ook:

Reizigers reageren negatief op OV-pilot in Texel

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.