Waterbus, halte Merwekade, Dordrecht

10 procent meer reizigers voor Waterbus en Aqualiner in 2014

Waterbus, halte Merwekade, Dordrecht

Het aantal reizigers van de snelle veerdiensten Waterbus en Aqualiner zijn in 2014 met tien procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal werden in 2014 ruim 1,73 miljoen reizigers vervoerd. Waterbus en Aqualiner varen in de regio Rotterdam en tussen de Drechtsteden.

Waterbus heeft de reizigerstoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren. Ook het mooie weer heeft voor veel recreatief en toeristisch verkeer gezorgd. De Waterbus Dagkaart en de bijbehorende arrangementen, zoals die naar het Werelderfgoed Kinderdijk, zijn sterk in gebruik toegenomen. Ook droegen ook het tweejaarlijkse evenement ‘Dordt in Stoom’ en de afgesloten Brug over de Noord bij aan de groei.

Reizigers

Het aantal reizigers van de Aqualiner veerdienst tussen Rotterdam centrum, Katendrecht en de RDM Campus op Heijplaat groeide voor het zesde jaar op rij. Dat komt onder meer door een toename van het aantal studenten en medewerkers op de RDM Campus en groei van omliggende bedrijven.

“We danken al onze reizigers, partners en de opdrachtgevers voor het vertrouwen in onze veerdiensten en onze aanpak. Ook al zijn storingen helaas soms niet te voorkomen, ons uitvalspercentage was dit jaar het laagst sinds de overname in 2010. De verplaatsing van enkele haltes, de introductie van Lijn 19 tussen Kralingen en Feijenoord en de komst van de Waterbus E-tickets zeer belangrijke mijlpalen geweest. Het bewijst eens te meer dat het personenvervoer over water na 15 jaar echt volwassen is geworden”, aldus directeur Gerbrand Schutten.

Snelle veerdiensten

In 2015 voert Waterbus verbeteringen door, waaronder gratis WiFi aan boord en TV schermen aan boord met live informatie op locatie- en tijdniveau. Met de provincie Zuid-Holland worden daarnaast eindgesprekken gevoerd over een extra schip in de spits richting Rotterdam en een rechtstreekse verbinding tussen Rotterdam, Dordrecht en Werelderfgoed Kinderdijk.

Aqualiner is de snelle veerdienst in Rotterdam tussen Erasmusbrug, Katendrecht, St. Jobshaven en Heijplaat-RDM en vaart in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam en Stadsregio Rotterdam. Met snelle schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Waterbus is het grootste openbaar vervoer-netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De Waterbus vaart in opdracht van Provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden, Lijn 19 wordt gevaren in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

10 procent meer reizigers voor Waterbus en Aqualiner in 2014 | OVPro.nl
Waterbus, halte Merwekade, Dordrecht

10 procent meer reizigers voor Waterbus en Aqualiner in 2014

Het aantal reizigers van de snelle veerdiensten Waterbus en Aqualiner zijn in 2014 met tien procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal werden in 2014 ruim 1,73 miljoen reizigers vervoerd. Waterbus en Aqualiner varen in de regio Rotterdam en tussen de Drechtsteden.

Waterbus heeft de reizigerstoename onder meer te danken aan de groei van het aantal vaste gebruikers in de spits, zoals woon-werk reizigers en scholieren. Ook het mooie weer heeft voor veel recreatief en toeristisch verkeer gezorgd. De Waterbus Dagkaart en de bijbehorende arrangementen, zoals die naar het Werelderfgoed Kinderdijk, zijn sterk in gebruik toegenomen. Ook droegen ook het tweejaarlijkse evenement ‘Dordt in Stoom’ en de afgesloten Brug over de Noord bij aan de groei.

Reizigers

Het aantal reizigers van de Aqualiner veerdienst tussen Rotterdam centrum, Katendrecht en de RDM Campus op Heijplaat groeide voor het zesde jaar op rij. Dat komt onder meer door een toename van het aantal studenten en medewerkers op de RDM Campus en groei van omliggende bedrijven.

“We danken al onze reizigers, partners en de opdrachtgevers voor het vertrouwen in onze veerdiensten en onze aanpak. Ook al zijn storingen helaas soms niet te voorkomen, ons uitvalspercentage was dit jaar het laagst sinds de overname in 2010. De verplaatsing van enkele haltes, de introductie van Lijn 19 tussen Kralingen en Feijenoord en de komst van de Waterbus E-tickets zeer belangrijke mijlpalen geweest. Het bewijst eens te meer dat het personenvervoer over water na 15 jaar echt volwassen is geworden”, aldus directeur Gerbrand Schutten.

Snelle veerdiensten

In 2015 voert Waterbus verbeteringen door, waaronder gratis WiFi aan boord en TV schermen aan boord met live informatie op locatie- en tijdniveau. Met de provincie Zuid-Holland worden daarnaast eindgesprekken gevoerd over een extra schip in de spits richting Rotterdam en een rechtstreekse verbinding tussen Rotterdam, Dordrecht en Werelderfgoed Kinderdijk.

Aqualiner is de snelle veerdienst in Rotterdam tussen Erasmusbrug, Katendrecht, St. Jobshaven en Heijplaat-RDM en vaart in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam en Stadsregio Rotterdam. Met snelle schepen wordt dagelijks gevaren en de fiets mag gratis mee. Waterbus is het grootste openbaar vervoer-netwerk over water in Nederland. De snelle schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden en naar Rotterdam. De Waterbus vaart in opdracht van Provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden, Lijn 19 wordt gevaren in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.