De Efteling, attractiepark

Vervoerders bieden combikaart naar attractie aan

De Efteling, attractiepark

Connexxion, Arriva, Breng, Hermes, HTM en NS bieden sinds vrijdag samen een combikaartje aan waarbij je met één kaartje een treinreis maakt en bijvoorbeeld ook naar de Efteling, Madurodam, Burger’s Zoo en IJmuiden kunt reizen. Ook GVB, RET en Veolia overwegen om dit nieuwe concept te introduceren.

In Nederland zijn er veel populaire bestemmingen, waar de trein niet voor de deur stopt, maar waar bus, tram en metro uitkomst bieden om de reis helemaal met het OV te maken. Met de OV-chipkaart was dit al mogelijk op één kaart. Sinds vrijdag is het mogelijk om in de automaat en bij de balie op het station één kaartje te kopen voor bestemmingen verder dan het station. Zo kunnen reizigers ook zonder OV-chipkaart met één kaartje reizen.

Combikaartje

Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om op Amsterdam Centraal één kaartje in de automaat te kopen met als bestemming Efteling. Reizigers hoeven dus geen aparte kaartjes meer te kopen, maar reizen met één kaartje. Deze populaire bestemmingen zijn goed te bereiken met een frequente, rechtstreekse bus- of tramverbinding vanaf een station.

In Eindhoven vond vorig jaar een succesvolle pilot plaats met als eindbestemming Eindhoven Airport, waarbij naast de trein op één kaartje ook met de bus kon worden gereisd naar het vliegveld. Inmiddels zijn er tien bestemmingen toegevoegd aan de combikaart, zoals de Efteling, Madurodam en Burgers’ Zoo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

4 reacties op “Vervoerders bieden combikaart naar attractie aan”

René Valk|20.04.15|21:30

Jaren geleden kon dit ook al ! maar de OV Chipkaart bracht daar verandering in en het feit dat Bus en tramlijnen werden aanbesteed !

Gerrit Wijers|21.04.15|11:22

Wanneer gaat onze NS Reizigers weer de beroemde dagtochten verkopen? Noem het maar gewoon dagtochten en geen engelse kreet hiervoor. Inclusief voor en natransport, eventueel met een kop koffie of thee.

Anoniem X|21.04.15|15:49

Dit is toch niet nieuw. Zelfs in de jaren’70 van de vorige eeuw kon je zoiets al aan het loket kopen. Ouderwetse kaartjes die een aantalbijlagen hadden! Waarom doen de ov bedrijven toch iedere keer alsof zer iets nieuws uitvinden, terwijl het juist oude , normale dingen waren die door de ov-chipkaart juist onmogelijk gemaakt waren.

Ronald van Onselen|25.04.15|22:08

Anoniem X: T.o.v. het rigide niet reizigersvriendelijke chipkaartsysteem is dit voorstel al een ware revolutie en in die zin nieuw.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.