Herdenking Frankrijk, bus, tram, HTM

Vervoerders zetten OV-voertuigen één minuut stil

Herdenking Frankrijk, bus, tram, HTM

Treinen, bussen, trams en metro’s bleven maandag om 12.00 uur één minuut stilstaan. Zo namen de Nederlandse OV-bedrijven deel aan de Europese herdenking van de aanslagen in Parijs afgelopen weekend. Ook vroegen de meeste vervoerders aan de reizigers om een minuut stilte in acht te nemen. 

In de hele Europese Unie worden maandag om 12.00 uur door middel van één minuut stilte de slachtoffers van de aanslagen in Parijs herdacht. Tevens hangt bij de overheidsgebouwen de vlag halfstok.

Eén minuut stilte

De OV-sector heeft ervoor gekozen om de voertuigen één minuut stil te laten staan. Voertuigen van Connexxion en Arriva zullen om 12.00 uur een minuut niet rijden, voor zoverre de verkeersveiligheid dit toelaat. Reizigers en het personeel krijgen daardoor de mogelijkheid om de minuut stilte in acht te nemen.

“Wat er in Parijs gebeurd is, gaat elk voorstellingsvermogen te boven”, aldus Bart Schmeink, directeur van Connexxion. “De kernwaarden van onze manier van leven zijn aangevallen. Daarom dit moment van stilte.”

OV-sector

Ook de NS neemt op verschillende manieren deel aan de actie. Enkele ogenblikken voor 12.00 uur worden reizigers zowel in de trein als op de stations gewezen op de minuut stilte. Tijdens deze minuut stilte wordt er niet omgeroepen op het station of in de treinen.

Bovendien zullen de treinen een minuut lang stoppen. Ook de HTM, RET en de GVB laten hun bussen, metro’s, trams en veren een minuut lang stilstaan. Na die minuut zullen alle voertuigen hun weg weer vervolgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.