Busongeval A59, Arriva, Vlijmen, bron: Michiel van Amelsfort

Acht gewonden bij ongeval met lijnbus op de snelweg

Bij een ongeluk met een lijnbus op de A59 bij Vlijmen zijn woensdagochtend acht gewonden gevallen. De bus van Arriva is vermoedelijk ingereden op een file.

De chauffeur van de bus is aangehouden door de politie en wordt verhoord. De precieze toedracht wordt nog onderzocht. Door het ongeval raakten de lijnbus en drie auto’s flink beschadigd.

Buspassagiers

Eén vrouwelijke buspassagier is met zwaar beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere gewonden hadden kneuzingen. Zij zijn ook naar het ziekenhuis gebracht. Verschillende andere passagiers hadden snijwonden.

De inzittenden van de auto’s die beschadigd werden, zijn ongedeerd maar volgens de politie ‘wel erg geschrokken’. De hulpdiensten kwamen massaal opdagen en er kwam ook een traumahelikopter naar de plaats van het ongeval. Die helikopter vertrok weer zonder een gewonde mee te nemen.

Overlast

De snelweg is ondertussen weer open. De bus is onder politiebegeleiding weggereden. Daarvoor ontstond wel een file van ongeveer zeven kilometer richting Den Bosch bij Vlijmen. Bus 135 rijdt op het traject tussen het Centraal Station ’s Hertogenbosch en Wijk en Aalburg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.