Elektrische bus, Volvo, Gothenburg, Zweden

Buslijn met elektrische Volvo-bussen wint duurzaamheidsprijs

Buslijn 55 in de Zweedse stad Gothenburg, de buslijn waarop drie volledig elektrische bussen van Volvo rijden, is beloond met de European Solar Prize 2015. Deze prijs wordt jaarlijks uitgegeven aan projecten die het publieke bewustzijn over duurzaamheid proberen te vergroten. De batterijbussen die op lijn 55 rijden zijn onderdeel van het ElectriCity project, een proeftuin voor duurzaam openbaar vervoer in de toekomst. 

Op deze buslijn rijden drie emissievrije batterijbussen van Volvo tussen de twee campussen van de Chalmers Universiteit. “We moeten een omslag maken in de transportsector als we erin willen slagen een milieuvriendelijke samenleving te creëren”, aldus Lotta Brändström van Volvo. “Het ElectriCity project en deze buslijn zijn goede voorbeelden van een samenwerking tussen de commerciële, academische en politieke wereld.”

ElectriCity project

Deze prijs werd uitgereikt door de European Association for Renewable Energy, EUROSOLAR. EUROSOLAR prijsde de buslijn in Gothenburg omdat de bussen op elektriciteit rijden en omdat er sprake was van een goede samenwerking tussen stad en wetenschap. Het ElectriCity project is namelijk een hechte samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder Volvo Group, de stad Gotenburg, de Chalmers University of Technology en het Johanneberg Science Park. Gothenburg is de thuisbasis voor busfabrikant Volvo.

Volvo was erg blij met de prijs en de Europese erkenning voor het project, waarin de busfabrikant allerlei vormen van duurzaam vervoer uittest. “Dit project geeft Volvo de mogelijkheid om nieuwe technologieën in de praktijk uit te proberen en om duurzame oplossingen voor vervoer te bedenken waar de samenleving baat bij heeft”, zei Elif Koman André, Sustainability Manager bij Göteburg Stadsbus AB.

Emissie-uitstoot

De prijs van EUROSOLAR wordt toegekend aan projecten die zich bezighouden met een belangrijke uitdaging in de huidige tijd: namelijk de energie omschakeling naar een duurzame maatschappij. Daarvoor geeft ze elk jaar enkele prijzen uit in verschillende categorieën.

Volvo won dit jaar de prijs in de categorie Transport en Mobiliteit. De stad Gothenburg wil haar emissie-uitstoot drastisch verminderen. Deze elektrische bussen van Volvo stoten dusdanig weinig uitlaatgassen uit, dat de bus op de campus Chalmers Lindholmen een gebouw binnen kan rijden. “Het is belangrijk voor Gothenburg om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkelingen en om diensten te bieden die de levens van onze inwoners verbeteren en simpeler maken”, aldus Koman Adré.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Buslijn met elektrische Volvo-bussen wint duurzaamheidsprijs | OVPro.nl
Elektrische bus, Volvo, Gothenburg, Zweden

Buslijn met elektrische Volvo-bussen wint duurzaamheidsprijs

Buslijn 55 in de Zweedse stad Gothenburg, de buslijn waarop drie volledig elektrische bussen van Volvo rijden, is beloond met de European Solar Prize 2015. Deze prijs wordt jaarlijks uitgegeven aan projecten die het publieke bewustzijn over duurzaamheid proberen te vergroten. De batterijbussen die op lijn 55 rijden zijn onderdeel van het ElectriCity project, een proeftuin voor duurzaam openbaar vervoer in de toekomst. 

Op deze buslijn rijden drie emissievrije batterijbussen van Volvo tussen de twee campussen van de Chalmers Universiteit. “We moeten een omslag maken in de transportsector als we erin willen slagen een milieuvriendelijke samenleving te creëren”, aldus Lotta Brändström van Volvo. “Het ElectriCity project en deze buslijn zijn goede voorbeelden van een samenwerking tussen de commerciële, academische en politieke wereld.”

ElectriCity project

Deze prijs werd uitgereikt door de European Association for Renewable Energy, EUROSOLAR. EUROSOLAR prijsde de buslijn in Gothenburg omdat de bussen op elektriciteit rijden en omdat er sprake was van een goede samenwerking tussen stad en wetenschap. Het ElectriCity project is namelijk een hechte samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder Volvo Group, de stad Gotenburg, de Chalmers University of Technology en het Johanneberg Science Park. Gothenburg is de thuisbasis voor busfabrikant Volvo.

Volvo was erg blij met de prijs en de Europese erkenning voor het project, waarin de busfabrikant allerlei vormen van duurzaam vervoer uittest. “Dit project geeft Volvo de mogelijkheid om nieuwe technologieën in de praktijk uit te proberen en om duurzame oplossingen voor vervoer te bedenken waar de samenleving baat bij heeft”, zei Elif Koman André, Sustainability Manager bij Göteburg Stadsbus AB.

Emissie-uitstoot

De prijs van EUROSOLAR wordt toegekend aan projecten die zich bezighouden met een belangrijke uitdaging in de huidige tijd: namelijk de energie omschakeling naar een duurzame maatschappij. Daarvoor geeft ze elk jaar enkele prijzen uit in verschillende categorieën.

Volvo won dit jaar de prijs in de categorie Transport en Mobiliteit. De stad Gothenburg wil haar emissie-uitstoot drastisch verminderen. Deze elektrische bussen van Volvo stoten dusdanig weinig uitlaatgassen uit, dat de bus op de campus Chalmers Lindholmen een gebouw binnen kan rijden. “Het is belangrijk voor Gothenburg om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkelingen en om diensten te bieden die de levens van onze inwoners verbeteren en simpeler maken”, aldus Koman Adré.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.