Qbuzz, bus, U-OV, Utrecht

Buschauffeurs en trambestuurders van U-OV staken maandag

De bussen en trams van U-OV zullen maandag niet rijden. Met deze actie protesteren de buschauffeurs en trambestuurders tegen de nieuwe winterdienstregeling die 14 december ingaat. In de nieuwe roosters krijgen veel chauffeurs en bestuurders pas pauze aan het einde van hun dienst, maar de chauffeurs willen die pauze in halverwege hun dienst kunnen nemen.

Naast problemen met de roosters, ondervinden de chauffeurs tevens veel overlast van de vele plaatsen waarop aan de weg wordt gewerkt in de Utrechtse binnenstad. De ondernemingsraad is nog in gesprek met de directie van U-OV. Wanneer de directie bereid blijkt te zijn om de chauffeurs tegemoet te komen, gaat de staking niet door. Wanneer dit niet het geval is, zullen de bussen en trams stil blijven staan.

Fout in de roosters

De directeur van U-OV, Michel van den Munckhof, zei dinsdag tegen RTV Utrecht dat er inderdaad een fout is gemaakt in de roosters. Maar de directeur verwacht minstens twee maanden nodig te hebben om die fout te herstellen.

Van den Munckhof geeft ook toe dat er problemen zijn met de rijtijden. Deze problemen worden veroorzaakt door verschillende grote veranderingen in de stad komende maandag. Veel bussen moeten andere routes rijden en verschillende bussen verhuizen van de centrumkant naar de Jaarbeurskant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.