Eindhoven Airport ontvangt 1,1 miljoen voor nieuwe OV-terminal

OV-terminal Eindhoven Airport, bron: Eindhoven Airport

De provincie Noord-Brabant heeft Eindhoven Airport 1,1 miljoen subsidie gegeven waarmee het vliegveld een multifunctionele OV-terminal met een busstation kan bouwen. De bouw van deze terminal begint volgend jaar en naar verwachting wordt de nieuwe terminal halverwege 2017 in gebruik genomen. 

Het nieuwe busstation is onderdeel van de uitbreiding van Eindhoven Airport. In totaal kost die uitbreiding ongeveer 14 miljoen euro.

Uitbreiding Eindhoven Airport

In dit gebouw wordt ook een parkeerterrein ondergebracht met 800 parkeerplaatsen, net als verschillende horecagelegenheden en winkels. De nieuwe OV-terminal moet meer comfort bieden aan de reizigers en meer reizigers verleiden om met het OV naar het vliegveld te komen. Het beheer en onderhoud van het busstation komt in handen van de luchthaven. Het vliegveld hoopt met de realisatie van de nieuwbouw de passagiersgroei tot 2020 te faciliteren.

“Een goed bereikbare luchthaven is een belangrijke toegangspoort voor Brabant”, zegt gedeputeerde Christophe van der Maat. “Met dit nieuwe busstation wordt het voor reizigers ook aantrekkelijker om met het OV van en naar de luchthaven te reizen. De bouw van deze nieuwe en ruimere OV-terminal past daarmee binnen de ambitie die we als provincie hebben om de internationale bereikbaarheid van Brabant via meerdere vervoersmodaliteiten te verbeteren.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.