Evolans Hermes Eindhoven

VDL mag 40 elektrische Citea’s leveren voor concessie ZO-Brabant

De Eindhovense busproducent VDL Bus & Coach gaat 40 Citea’s SFLA Electric leveren aan busvervoerder Hermes. Met deze levering van elektrische bussen krijgt de busvervoerder een van de grootste zero emissie-busvloten in Europa. Hermes mag tussen 2016 en 2025 het busvervoer in Zuidoost-Brabant verzorgen en wil in die periode een omslag realiseren naar volledig zero emissie-vervoer. 

De levering van de veertig bussen staat gepland voor december 2016, omdat dan de nieuwe concessie ingaat. Overeenkomstig met de wensen van de provincie, wil Hermes met zero emissie-bussen gaan rijden in Zuidoost-Brabant. In 2020 moet het busvervoer in de stad Eindhoven al volledig elektrisch zijn en in de daaropvolgende jaren wil de busvervoerder ook de rest van de regio bussen laten rijden zonder emissie-uitstoot.

Volans

De Citea’s SFLA zijn gelede bussen van 18,1 meter die worden uitgevoerd in een nieuw BRT (Bus Rapid Transit) design. Naast de 40 Citea’s heeft Hermes ook 65 Citea’s SLE bij VDL besteld. Deze bussen zijn volgens VDL nodig om een gedeelte van het dieselwagenpark om te zetten naar Euro-6 bussen zodat de omslag naar zero emissie-bussen schoner kan verlopen.

De omslag naar zero emissie-busvervoer in Zuidoost-Brabant zal in fases worden ingevoerd. VDL wil namelijk rekening houden met nieuwe technologische ontwikkelingen, zodat de elektrische bussen en de bijbehorende laadinfrastructuur functioneel en economisch geoptimaliseerd kunnen worden. Hermes zal verder ook samenwerken met de TU/e, Fontys, Eindhoven Airport, Stichting Zet en Storeplay.

VDL

In West- en Oost-Brabant rijdt busvervoerder Arriva ook voornamelijk met bussen van VDL. VDL Bus & Coach is één van de grootste busproducenten in Europa. Maandag werd bekend dat Willem van der Leegte zijn vader Wim van der Leegte opvolgt als directeur van VDL Groep. Wim van der Leegte blijft wel aan als commissaris.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “VDL mag 40 elektrische Citea’s leveren voor concessie ZO-Brabant”

Ard Romers|16.12.15|15:26

Trots!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VDL mag 40 elektrische Citea’s leveren voor concessie ZO-Brabant | OVPro.nl
Evolans Hermes Eindhoven

VDL mag 40 elektrische Citea’s leveren voor concessie ZO-Brabant

De Eindhovense busproducent VDL Bus & Coach gaat 40 Citea’s SFLA Electric leveren aan busvervoerder Hermes. Met deze levering van elektrische bussen krijgt de busvervoerder een van de grootste zero emissie-busvloten in Europa. Hermes mag tussen 2016 en 2025 het busvervoer in Zuidoost-Brabant verzorgen en wil in die periode een omslag realiseren naar volledig zero emissie-vervoer. 

De levering van de veertig bussen staat gepland voor december 2016, omdat dan de nieuwe concessie ingaat. Overeenkomstig met de wensen van de provincie, wil Hermes met zero emissie-bussen gaan rijden in Zuidoost-Brabant. In 2020 moet het busvervoer in de stad Eindhoven al volledig elektrisch zijn en in de daaropvolgende jaren wil de busvervoerder ook de rest van de regio bussen laten rijden zonder emissie-uitstoot.

Volans

De Citea’s SFLA zijn gelede bussen van 18,1 meter die worden uitgevoerd in een nieuw BRT (Bus Rapid Transit) design. Naast de 40 Citea’s heeft Hermes ook 65 Citea’s SLE bij VDL besteld. Deze bussen zijn volgens VDL nodig om een gedeelte van het dieselwagenpark om te zetten naar Euro-6 bussen zodat de omslag naar zero emissie-bussen schoner kan verlopen.

De omslag naar zero emissie-busvervoer in Zuidoost-Brabant zal in fases worden ingevoerd. VDL wil namelijk rekening houden met nieuwe technologische ontwikkelingen, zodat de elektrische bussen en de bijbehorende laadinfrastructuur functioneel en economisch geoptimaliseerd kunnen worden. Hermes zal verder ook samenwerken met de TU/e, Fontys, Eindhoven Airport, Stichting Zet en Storeplay.

VDL

In West- en Oost-Brabant rijdt busvervoerder Arriva ook voornamelijk met bussen van VDL. VDL Bus & Coach is één van de grootste busproducenten in Europa. Maandag werd bekend dat Willem van der Leegte zijn vader Wim van der Leegte opvolgt als directeur van VDL Groep. Wim van der Leegte blijft wel aan als commissaris.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “VDL mag 40 elektrische Citea’s leveren voor concessie ZO-Brabant”

Ard Romers|16.12.15|15:26

Trots!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.