bus, Veolia Transport

Veolia krijgt dwangsom van acht ton van provincie Limburg

bus, Veolia Transport

De provincie Limburg wil een dwangsom van acht ton opleggen aan Veolia. De vervoerder krijgt die dwangsom omdat Veolia eerder dit jaar 54 moderne bussen uit Limburg weghaalde en verving voor oudere lijnbussen. Daarmee voldoet de vervoerder niet aan de concessievoorwaarde. Dit meldt de 1Limburg.

Veolia haalde de moderne lijnbussen weg uit Limburg, zodat deze ingezet konden worden in Zuid-Holland. Zusterbedrijf Connexxion had in deze provincie een aanbesteding gewonnen. In Limburg zette Veolia bussen in die tot 2012 ook al in Limburg hadden rondgereden. In de concessie is echter de voorwaarde opgenomen dat Veolia in Limburg met modern materieel moet rijden.

Dwangsom

De provincie eiste van Veolia dat de vervoerder voor 18 december weer moderne bussen zou inzetten in Limburg. Veolia heeft niet aan die eis voldaan, waardoor de provincie vindt dat ze het recht heeft om de dwangsom op te leggen. Het opleggen van de dwangsom staat volgens gedeputeerde Patrick van der Broeck dinsdag op de agenda voor Gedeputeerde Staten.

De vervoerder zegt zelf niet te begrijpen waarom ze de dwangsom opgelegd krijgt. Veolia heeft meerdere malen goede voorstellen gedaan om de reizigers te compenseren voor de oudere bussen, maar hierop is geen reactie gekomen van de provincie. De gedeputeerde zei eerder in dagblad De Limburger echter dat de compensatievoorstellen van Veolia geen genade vinden in de ogen van de provincie.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veolia krijgt dwangsom van acht ton van provincie Limburg | OVPro.nl
bus, Veolia Transport

Veolia krijgt dwangsom van acht ton van provincie Limburg

De provincie Limburg wil een dwangsom van acht ton opleggen aan Veolia. De vervoerder krijgt die dwangsom omdat Veolia eerder dit jaar 54 moderne bussen uit Limburg weghaalde en verving voor oudere lijnbussen. Daarmee voldoet de vervoerder niet aan de concessievoorwaarde. Dit meldt de 1Limburg.

Veolia haalde de moderne lijnbussen weg uit Limburg, zodat deze ingezet konden worden in Zuid-Holland. Zusterbedrijf Connexxion had in deze provincie een aanbesteding gewonnen. In Limburg zette Veolia bussen in die tot 2012 ook al in Limburg hadden rondgereden. In de concessie is echter de voorwaarde opgenomen dat Veolia in Limburg met modern materieel moet rijden.

Dwangsom

De provincie eiste van Veolia dat de vervoerder voor 18 december weer moderne bussen zou inzetten in Limburg. Veolia heeft niet aan die eis voldaan, waardoor de provincie vindt dat ze het recht heeft om de dwangsom op te leggen. Het opleggen van de dwangsom staat volgens gedeputeerde Patrick van der Broeck dinsdag op de agenda voor Gedeputeerde Staten.

De vervoerder zegt zelf niet te begrijpen waarom ze de dwangsom opgelegd krijgt. Veolia heeft meerdere malen goede voorstellen gedaan om de reizigers te compenseren voor de oudere bussen, maar hierop is geen reactie gekomen van de provincie. De gedeputeerde zei eerder in dagblad De Limburger echter dat de compensatievoorstellen van Veolia geen genade vinden in de ogen van de provincie.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.