Eurolines wordt nieuwe speler in het nationale busvervoer

Na FlixBus gaat nu ook Eurolines busvervoer verzorgen tussen verschillende Nederlandse steden. De Nederlandse tak van het van origine Franse bedrijf, biedt sinds dinsdag dagelijkse lijndiensten aan tussen Amsterdam Duivendrecht, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Breda, Eindhoven en Groningen. Het gaat hier wel altijd om busverbindingen die onderdeel zijn van een internationale route.

Eurolines Nederland is onderdeel van Transdev, het Franse vervoersbedrijf waaronder ook Connexxion valt, en biedt al langer Europese verbindingen aan. Nu kunnen reizigers niet langer vanuit een Nederlandse stad naar een internationale bestemming reizen, maar ook tussen Nederlandse steden onderling.

Internationaal vervoer

Ook Eurolines probeert te concurreren met de treinen door de reizen goedkoop aan te bieden. Een busreis van Amsterdam Duivendrecht naar Groningen kost ongeveer 9 euro en voor een reis van Breda naar Amsterdam Duivendrecht betaalt een reizigers 4 euro.

Daar komt echter wel bij dat de verbindingen nog vrij beperkt zijn. Het bedrijf biedt bijna alleen vroeg in de ochtend of ’s avonds reizen aan. Wie tussen Amsterdam en Utrecht wil reizen, kan alleen 08.00, 09.00, 14.00, 21.30 of 22.00 uur vertrekken. Deze reis duurt gemiddeld een half uur tot drie kwartier. Wie van Amsterdam naar Groningen wil reizen kan voorlopig alleen om 07.00 uur de bus pakken en deze bus doet hier 2 uur en een kwartier over. Ook moeten de reizen altijd preventief geboekt worden via internet, via een winkel of via de telefoon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Eurolines wordt nieuwe speler in het nationale busvervoer”

kees boer|28.07.16|20:27

Dit soort busvervoer juich ik toe op verbindingen en plaatsen die spoorloos zijn zoals langs de geplande Zuiderzeelijn,Uden met b.v Nijmegen,eindhoven en ook wel Venlo en ook wel Spijkenisse met Middelburg,we weten allemaal de de lange afstandsbus steeds meer oprukt ook in het buitenland met name in Tjechië,zelfs ook tussen Venetië en Villach en Madrid met Lissabon.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.