Qbuzz, bus, Groningen

Qbuzz installeert pinapparaten in bussen richting Groningen

Vervoerder Qbuzz gaat op twee lijnen in het noorden van het land pinapparaten installeren om de hoeveelheid contant geld in de bussen zo veel mogelijk te beperken. In de provincies Groningen en Drenthe hebben tot nog toe nauwelijks overvallen plaatsgevonden, maar Qbuzz ziet het wel bij andere vervoerders gebeuren en wil daarom al preventief maatregelen nemen. Het gaat hier om de lijnen tussen Leek en Lewenborg en tussen Roden en Beijum.

Deze bussen rijden allebei naar de stad Groningen. Qbuzz heeft gemerkt dat met name in de stad nog veel met contant geld wordt afgerekend. Bovendien kan zo meteen een grote groep mensen kennismaken met de pinapparaten in de bus.

Contant geld

Volgens Qbuzz betaalt nog steeds 10 procent van de reizigers in de bus met contant geld, onder meer omdat dit overzichtelijker is dan een OV-chipkaart en omdat het gebruik van de OV-chipkaart voor sommige mensen wat spannend is. “Er blijft dus behoefte aan een alternatief voor de OV-chipkaart”, aldus Michel van der Mark van Qbuzz.

Qbuzz benadrukt dat het hierbij niet om een proef gaat met de pinapparaten. De apparaten op lijn 3 en lijn 4 blijven sowieso. Wel bepaalt de vervoerder op basis van de ervaringen met de pinapparaten op deze lijnen of deze maatregel verder uitgerold wordt. Net zoals bij de vervoerders Arriva en Connexxion gaat het hier om een aanvulling van de mogelijkheden. Reizigers kunnen voorlopig gewoon met contant geld blijven betalen.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Qbuzz installeert pinapparaten in bussen richting Groningen”

Werner Olde Kalter|06.09.16|11:01

Jammer dat dit op deze lijnen gebeurt.

Dit zijn lijnen met een zeer hoog gehalte ,,vaste,, gebruikers.

De proef zet dan ook weinig zoden aan de dijk en is een puur PR stuntje.

De echte gebieden worden gewoon overgeslagen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Qbuzz installeert pinapparaten in bussen richting Groningen | OVPro.nl
Qbuzz, bus, Groningen

Qbuzz installeert pinapparaten in bussen richting Groningen

Vervoerder Qbuzz gaat op twee lijnen in het noorden van het land pinapparaten installeren om de hoeveelheid contant geld in de bussen zo veel mogelijk te beperken. In de provincies Groningen en Drenthe hebben tot nog toe nauwelijks overvallen plaatsgevonden, maar Qbuzz ziet het wel bij andere vervoerders gebeuren en wil daarom al preventief maatregelen nemen. Het gaat hier om de lijnen tussen Leek en Lewenborg en tussen Roden en Beijum.

Deze bussen rijden allebei naar de stad Groningen. Qbuzz heeft gemerkt dat met name in de stad nog veel met contant geld wordt afgerekend. Bovendien kan zo meteen een grote groep mensen kennismaken met de pinapparaten in de bus.

Contant geld

Volgens Qbuzz betaalt nog steeds 10 procent van de reizigers in de bus met contant geld, onder meer omdat dit overzichtelijker is dan een OV-chipkaart en omdat het gebruik van de OV-chipkaart voor sommige mensen wat spannend is. “Er blijft dus behoefte aan een alternatief voor de OV-chipkaart”, aldus Michel van der Mark van Qbuzz.

Qbuzz benadrukt dat het hierbij niet om een proef gaat met de pinapparaten. De apparaten op lijn 3 en lijn 4 blijven sowieso. Wel bepaalt de vervoerder op basis van de ervaringen met de pinapparaten op deze lijnen of deze maatregel verder uitgerold wordt. Net zoals bij de vervoerders Arriva en Connexxion gaat het hier om een aanvulling van de mogelijkheden. Reizigers kunnen voorlopig gewoon met contant geld blijven betalen.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Qbuzz installeert pinapparaten in bussen richting Groningen”

Werner Olde Kalter|06.09.16|11:01

Jammer dat dit op deze lijnen gebeurt.

Dit zijn lijnen met een zeer hoog gehalte ,,vaste,, gebruikers.

De proef zet dan ook weinig zoden aan de dijk en is een puur PR stuntje.

De echte gebieden worden gewoon overgeslagen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.