Setra Utrecht

Nieuwe Setra-streekbussen voor Syntus in Utrecht

Vanaf 11 december 2016 worden 173 nieuwe exemplaren van de Setra LE business ingezet als streekbussen in de provincie Utrecht. De voertuigen worden geleverd aan vervoersmaatschappij Syntus.

Syntus won eerder dit jaar de aanbesteding, maar tegen die gunning tekende Connexxion bezwaar aan. Begin deze week werd echter duidelijk dat dit bezwaar ongegrond is. Daarmee werd de gunning van het streekbusvervoer aan Syntus definitief. Dit vervoer gaat al op 11 december onder de nieuwe vervoerder van start. De afgelopen maanden werkte Syntus achter de schermen hard aan de voorbereiding van de concessie.

Veilig en comfortabel

Die zal dus worden uitgevoerd met 173 exemplaren van de Setra LE business, die speciaal is ontwikkeld voor het hoogwaardig streekvervoer. Het voertuig biedt voor de reiziger een comfortabele zitplaats en voor de chauffeur een veilige en comfortabele werkplek. De Setra is voorzien van USB-aansluitingen en de reiziger beschikt over voldoende opbergruimte. Daarnaast heeft deze streekbus climate control en wifi.

Mark Westendorp, Key Accountmanager Openbaar Vervoer bussen bij EvoBus Nederland, geeft aan: “De Setra LE business is speciaal ontworpen voor het openbaar vervoer waar een goede toegankelijkheid én een hoog comfortniveau voor de reiziger gevraagd wordt. Door de constructieve samenwerking met Syntus zorgen we ervoor dat de reiziger vanaf 11 december kan genieten van de nieuwe Setra LE business.“

Grootste levering

De Setra LE business wordt geleverd in twee verschillende varianten. De Setra 415 LE business is 12,3 meter lang en heeft een OM 936 220kw-motor. Hiervan worden 145 stuks geleverd. Van de Setra 418 LE business gaan er 28 exemplaren naar Syntus. Deze bus van 14,6 meter heeft een OM 470 265kw-motor. Beide motoren zijn Euro 6. Voor Daimler Buses | EvoBus Nederland is het de grootste levering van de Setra LE business op de Nederlandse bussenmarkt.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe Setra-streekbussen voor Syntus in Utrecht | OVPro.nl
Setra Utrecht

Nieuwe Setra-streekbussen voor Syntus in Utrecht

Vanaf 11 december 2016 worden 173 nieuwe exemplaren van de Setra LE business ingezet als streekbussen in de provincie Utrecht. De voertuigen worden geleverd aan vervoersmaatschappij Syntus.

Syntus won eerder dit jaar de aanbesteding, maar tegen die gunning tekende Connexxion bezwaar aan. Begin deze week werd echter duidelijk dat dit bezwaar ongegrond is. Daarmee werd de gunning van het streekbusvervoer aan Syntus definitief. Dit vervoer gaat al op 11 december onder de nieuwe vervoerder van start. De afgelopen maanden werkte Syntus achter de schermen hard aan de voorbereiding van de concessie.

Veilig en comfortabel

Die zal dus worden uitgevoerd met 173 exemplaren van de Setra LE business, die speciaal is ontwikkeld voor het hoogwaardig streekvervoer. Het voertuig biedt voor de reiziger een comfortabele zitplaats en voor de chauffeur een veilige en comfortabele werkplek. De Setra is voorzien van USB-aansluitingen en de reiziger beschikt over voldoende opbergruimte. Daarnaast heeft deze streekbus climate control en wifi.

Mark Westendorp, Key Accountmanager Openbaar Vervoer bussen bij EvoBus Nederland, geeft aan: “De Setra LE business is speciaal ontworpen voor het openbaar vervoer waar een goede toegankelijkheid én een hoog comfortniveau voor de reiziger gevraagd wordt. Door de constructieve samenwerking met Syntus zorgen we ervoor dat de reiziger vanaf 11 december kan genieten van de nieuwe Setra LE business.“

Grootste levering

De Setra LE business wordt geleverd in twee verschillende varianten. De Setra 415 LE business is 12,3 meter lang en heeft een OM 936 220kw-motor. Hiervan worden 145 stuks geleverd. Van de Setra 418 LE business gaan er 28 exemplaren naar Syntus. Deze bus van 14,6 meter heeft een OM 470 265kw-motor. Beide motoren zijn Euro 6. Voor Daimler Buses | EvoBus Nederland is het de grootste levering van de Setra LE business op de Nederlandse bussenmarkt.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.