Gelderland verlengt concessie Arriva in Achterhoek Rivierenland 5 jaar

Arriva mag tot eind 2025 het vervoer blijven verzorgen in de concessie Achterhoek Rivierenland. De provincie Gelderland heeft de concessie met vijf jaar verlengd. Eigenlijk zou de concessie in 2020 al aflopen, maar in het bestek was de mogelijkheid opgenomen om de concessie met vijf jaar te verlengen. 

“We zijn verheugd dat we tot eind 2025 in de mooie regio Achterhoek Rivierenland mogen rijden”, aldus algemeen directeur Anne Hettinga van Arriva Nederland. “En met het vertrouwen dat de Provincie hiermee in ons heeft. Dit is dankzij de inspanningen van alle medewerkers in dit gebied. Zij verdienen dan ook een groot compliment.”

Verlenging

De provincie had altijd de bedoeling om de concessie met een periode van 5 jaar te verlengen, mits de vervoerder positief zou scoren op enkele specifieke factoren, namelijk reizigersgroei, klanttevredenheid, de tevredenheid van het personeel en de milieu-optie aanvullende CO2-reductie. Onderzoek van de provincie heeft uitgewezen dat Arriva sinds de gunning voldoet aan die eisen en dat er goede resultaten zijn gehaald door de vervoerder.

De concessie Achterhoek-Rivierland betreft stads- en streekbussen in de regio’s Achterhoek en Rivierenland en vier treindiensten. Arriva ging hier in 2010 de concessie uitvoeren, maar exploiteert de treinen op de trajecten Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Tiel-Arnhem pas sinds 2012. Tegen het besluit van de provincie Gelderland kan nog wel binnen 6 weken een bezwaarschrift ingediend worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.