IC-bus, internationale bus, Deutsche Bahn

Arriva start internationale busverbinding Amsterdam-Hamburg

Arriva Touring breidt haar grensoverschrijdende netwerk uit door vanaf deze week ook een internationale bus te rijden van Amsterdam naar Hamburg. Deze bus moet een verlengstuk vormen op de ICE-hogesnelheidstreinen waarmee gereden worden wordt door het moederbedrijf van Arriva, Deutsche Bahn. De bus rijdt via twee routes, namelijk vanaf Amsterdam, via Groningen, Leer, Oldenburg en Bremen, of van Amsterdam via Utrecht en Hannover naar Hamburg.

Arriva meldt de hogesnelheidstreinen te willen koppelen aan een goede busverbinding, omdat op die manier het netwerk van de treinen wordt vergroot. Ook zijn de reizigers sneller en simpeler op hun plaats van bestemming. In de bussen is wifi en catering aanwezig.

Vertrektijden

De bus via Groningen en Bremen reist gedurende de dag en vertrekt om 10.30 uur vanaf Amsterdam. Om 17.10 uur arriveert de bus in Hamburg. Op de terugweg vertrekt het voertuig om 10.50 uur uit de Duitse stad. De bus die via Utrecht en Hannover reist, zal ’s nachts de route afleggen. Het voertuig vertrekt dagelijks om 23.55 uur en arriveert om 7.05 uur in Hamburg. Deze bus rijdt ’s avonds om 22.30 uur weer terug naar Amsterdam.

In de bussen van Arriva is ruimte voor 53 personen. Reizigers zijn goedkoper uit, wanneer ze kiezen voor de bus in plaats van de trein. Arriva bevindt zich al langer op de markt voor het internationale busvervoer, waar de vervoerder moet concurreren met onder andere FlixBus en Eurolines. Kaarten zijn te koop op de website www.icbusboeken.nl, bij de chauffeur in de bus, bij de Arriva Store in Groningen in via de verkooppunten van Deutsche Bahn.

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Arriva start internationale busverbinding Amsterdam-Hamburg”

Fred Andrioli|25.07.17|12:47

Met de trein naar Hamburg is inderdaad omslachtig met overstappen in Osnabrück (lastig met bagage).
Maar erg snel is het met de Arrivabus niet. Waarom geen trein van Amsterdam naar Hamburg ?

Arco Sierts|25.07.17|17:20

@ Fred: wat denk je zelf ?

Antoine Berben|26.07.17|00:45

Er bestond een verbinding naar Hamburg met koerswagens naar Scandinavië ooit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.