Congres BusVision, Mikko Pihlatie

Nieuwe sprekers toegevoegd aan programma OV Debat

Congres BusVision, Mikko Pihlatie

Het aantal sprekers voor het OV Debat // Aanbesteden is verder uitgebreid. Directeur Anne Hettinga van Arriva Nederland spreekt over de wijze waarop de juiste prikkels worden geboden voor goed en toekomstvast OV, Dennis Mica van 2getthere spreekt over de vereisten in een concessie voor zelfrijdend vervoer en Thomas Niaounakis van de TU Delft deelt zijn kennis over de effectiviteit van een aanbesteding. Dit congres vindt plaats op 28 november in de Jaarbeurs Utrecht.

Het OV Debat richt zich dit jaar op de vragen die spelen bij vervoerders en overheden over de manieren waarop ze het openbaar vervoer kunnen inrichten, zodat het OV in 2040 nog voldoet aan de vraag van reizigers. In de komende aanbestedingen wordt hier flink mee geworsteld. Er moet voldoende ruimte zijn om te innoveren – vraaggericht vervoer, elektrisch vervoer en zelfrijdende voertuigen komen eraan – terwijl er aan de andere kant vaak nauwelijks extra geld beschikbaar is. In de streek wordt geworsteld met teruglopende vraag, terwijl in stadsconcessies de vraag juist enorm toeneemt. Hoe wordt hier in concessies mee omgegaan en biedt het huidige aan- of inbestedingsproces wel de juiste prikkels?

Programma

Het congres begint om 09.00 uur met de inloop. Het programma wordt afgetrapt met key note sprekers. Universitair hoofddocent Governance van Infrastructuren Wijnand Veeneman spreekt hier over de ideale concessie en de manier waarop die het meest efficiënt kan worden ingericht. Ook worden hier enkele praktijkvoorbeelden gedeeld van innovatie in concessies. Hierna gaat debatleider Kamille Kres in debat met OV-prominenten over de inbesteding in de stad, de aanbesteding in de streek en mogelijke innovaties.

Maar het is niet alleen aan deelnemers om te luisteren tijdens het congres; er zal van hen ook een actieve bijdrage verwacht worden. Studenten van de TU Delft zullen de deelnemers meenemen in hun onderzoek naar de combinatie fiets & OV, Mobility as a Service (MaaS) en vraaggestuurd OV. Hierna is het aan de deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan over deze mogelijkheden voor toekomstig openbaar vervoer.

Meer informatie via: www.ovdebat.nl 

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Nieuwe sprekers toegevoegd aan programma OV Debat”

Kees van Leeuwen|10.10.17|21:57

Beste lezers,

Ik zou er heel wat voor over hebben om naar dit OV debat te mogen.
Maar helaas de entreeprijs is voor mij te hoog!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe sprekers toegevoegd aan programma OV Debat | OVPro.nl
Congres BusVision, Mikko Pihlatie

Nieuwe sprekers toegevoegd aan programma OV Debat

Het aantal sprekers voor het OV Debat // Aanbesteden is verder uitgebreid. Directeur Anne Hettinga van Arriva Nederland spreekt over de wijze waarop de juiste prikkels worden geboden voor goed en toekomstvast OV, Dennis Mica van 2getthere spreekt over de vereisten in een concessie voor zelfrijdend vervoer en Thomas Niaounakis van de TU Delft deelt zijn kennis over de effectiviteit van een aanbesteding. Dit congres vindt plaats op 28 november in de Jaarbeurs Utrecht.

Het OV Debat richt zich dit jaar op de vragen die spelen bij vervoerders en overheden over de manieren waarop ze het openbaar vervoer kunnen inrichten, zodat het OV in 2040 nog voldoet aan de vraag van reizigers. In de komende aanbestedingen wordt hier flink mee geworsteld. Er moet voldoende ruimte zijn om te innoveren – vraaggericht vervoer, elektrisch vervoer en zelfrijdende voertuigen komen eraan – terwijl er aan de andere kant vaak nauwelijks extra geld beschikbaar is. In de streek wordt geworsteld met teruglopende vraag, terwijl in stadsconcessies de vraag juist enorm toeneemt. Hoe wordt hier in concessies mee omgegaan en biedt het huidige aan- of inbestedingsproces wel de juiste prikkels?

Programma

Het congres begint om 09.00 uur met de inloop. Het programma wordt afgetrapt met key note sprekers. Universitair hoofddocent Governance van Infrastructuren Wijnand Veeneman spreekt hier over de ideale concessie en de manier waarop die het meest efficiënt kan worden ingericht. Ook worden hier enkele praktijkvoorbeelden gedeeld van innovatie in concessies. Hierna gaat debatleider Kamille Kres in debat met OV-prominenten over de inbesteding in de stad, de aanbesteding in de streek en mogelijke innovaties.

Maar het is niet alleen aan deelnemers om te luisteren tijdens het congres; er zal van hen ook een actieve bijdrage verwacht worden. Studenten van de TU Delft zullen de deelnemers meenemen in hun onderzoek naar de combinatie fiets & OV, Mobility as a Service (MaaS) en vraaggestuurd OV. Hierna is het aan de deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan over deze mogelijkheden voor toekomstig openbaar vervoer.

Meer informatie via: www.ovdebat.nl 

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Nieuwe sprekers toegevoegd aan programma OV Debat”

Kees van Leeuwen|10.10.17|21:57

Beste lezers,

Ik zou er heel wat voor over hebben om naar dit OV debat te mogen.
Maar helaas de entreeprijs is voor mij te hoog!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.