Arriva verbetert toegankelijkheid OV met speciale OV-chipkaart

bron: site omnibuzz

Er is veel interesse in een pas van vervoerders Arriva en Omnibuzz, waarmee mensen met een wmo-indicatie gemakkelijker met het openbaar vervoer kunnen reizen. Ruim 9000 klanten van Omnibuzz hebben deze ‘Voor Elkaar Pas’ al aangevraagd. Dit is een speciale OV-chipkaart op naam, waarmee wmo-geïndiceerden met korting kunnen reizen in een bus of regionale trein van Arriva in Limburg, maar die ze ook kunnen gebruiken in een wmo-taxi.  

Arriva doet al langer moeite om mensen uit het doelgroepenvervoer gebruik te laten maken van het reguliere openbaar vervoer. “Samen met Omnibuzz is er daarom een toepassing ontwikkeld waarmee de drempels voor gebruik van OV verlaagd worden en er keuzevrijheid wordt geboden aan alle wmo’ers in Limburg”, aldus Arriva. Ook Omnibuzz wil het gebruik van regulier OV vergroten, omdat de vervoerder heeft gemerkt dat veel klanten bepaalde reizen wel degelijk in het OV kunnen afleggen.

Begeleiderspas

De Voor Elkaar Pas maakt de overstap al iets gemakkelijker, door te voorkomen dat reizigers met een wmo-indicatie twee passen nodig hebben voor beide vormen van vervoer. Verder kan een klant indien gewenst een begeleiderspas ontvangen, zodat deze begeleider gratis kan meereizen in alle Arriva-treinen en -bussen. Die is al 7000 keer aangevraagd. Als laatste ontvangt de reiziger op de doelgroep afgestemde informatie over het reizen met het OV.

De directeur van Omnibuzz, Guido Vreuls, is erg blij met de Voor Elkaar Pas. “Samen met Arriva hebben we gewerkt aan een product waarmee het zelfstandig reizen met het openbaar vervoer voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar wordt. Het OV is hierdoor voor veel van onze klanten toegankelijker en dat is waar we naar streven.” Bovendien kunnen de klanten van Omnibuzz zo meer participeren in de samenleving, omdat ze meer vrijheid krijgen en meer mobiliteit wordt geboden.

Korting

Met deze kaart krijgen reizigers in het Limburgse OV korting. De kaart kan ook buiten Limburg gebruikt worden, omdat het een reguliere OV-chipkaart is, maar daar geldt de korting niet meer. Betaling geschiedt maandelijks via automatische incasso. Reizigers ontvangen maandelijks één factuur voor reizen met Omnibuzz en reizen met bus of trein.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.