Dief maakt plezierrit met bus van De Lijn

In het Belgische Turnhout heeft een dief een plezierritje gemaakt met een bus van vervoerder De Lijn. De bus werd vorige week gestolen van het depot in De Merodelei. Het incident gebeurde ’s nachts, waardoor het niet was opgemerkt dat de bus illegaal meegenomen was. Een oplettende buschauffeur die op weg was naar werk, zag de lege bus staan op een plek waar die niet thuishoorde.

De bus werd teruggevonden op de Steenweg op Antwerpen in Vosselaar. Dit is ongeveer een kilometer verwijderd van het depot. Het is onbekend of de joyrider verder met het voertuig heeft gereden. Vervoerder De Lijn heeft de politie ingeschakeld, die het incident onderzoekt.

Maatregelen

Volgens de vervoerder zijn er beelden beschikbaar van de diefstal. Wel worden er maatregelen getroffen op het busdepot om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurd. De de buschauffeurs de opdracht gekregen om voortaan de poort op slot te doen. Eerder was de regel om de poort van het depot altijd open te laten, omdat deze ooit was dichtgevroren. Dit zorgde voor een flinke ontregeling van de dienstregeling.

Volgens personeel van De Lijn is het knap dat de joyrider erin is geslaagd om de bus mee te nemen zonder dat iemand dat heeft gemerkt. Weliswaar is er geen sleutel nodig, maar de bus was wel gekoppeld aan een elektriciteit- en luchtdrukkabel. Als het voertuig niet goed losgekoppeld wordt, gaat er een alarm af. Dat is hierbij niet gebeurd. Ook heeft een nachtbewaker niets in de gaten gehad. De Lijn heeft een klacht ingediend bij de politie, zo meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.