Connexxion wil gesprek met MRDH over gunning concessie aan EBS

Bus R-Net
Bron: nieuwsbericht MRDH

Vervoerder Connexxion wil in gesprek met de concessieverlener Metropoolregio Rotterdam Den Haag over het besluit om de busconcessie in Voorne-Putten en Rozenburg aan EBS te gunnen. De vervoerder overweegt ook om een bezwaar aan te tekenen tegen deze gunning. Het is sinds 2012 de eerste concessie die EBS wint. 

Dat laat Connexxion weten aan het AD. Voor de vervoerder een definitief besluit maakt over een bezwaar, wil het in overleg over de uitslag van de aanbesteding. “Over de vervolgstappen beslissen we later”, zo meldt Connexxion.

Nieuwe vervoerder

Eind december maakte de concessieverlener bekend dat EBS het vervoer in december 2018 mag overnemen van Connexxion. Dit tot teleurstelling van de huidige vervoerder, die al jarenlang het busvervoer op het eiland Voorne-Putten met uitlopers naar Rozenburg verzorgt. De MRDH draagt jaarlijks 7,5 miljoen euro bij aan deze concessie. Hoewel Connexxion ervan was uitgegaan ook nu de concessie te winnen, koos de Metropoolregio voor EBS.

“EBS heeft een compleet vervoeraanbod bij ons neergelegd”, verklaart Lennart Harpe, portefeuillehouder OV-Ontwikkeling van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de keuze voor de nieuwe vervoerder. “De inwoners krijgen busvervoer dat vergelijkbaar is met de huidige situatie, met bussen die rijden op groengas. Een ‘deur tot deur’-reis is mogelijk met deelfietsen en TukTuk’s. Mobiliteitsambassadeurs gaan inwoners met een beperking begeleiden bij hun OV-reis. Hiermee draagt de vervoerder bij aan de inclusieve samenleving.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.