Hernieuwbare diesel-bus Arriva

Schonere Volvo-bussen voor Arriva in Noord-Nederland

Foto: Volvo

De Qliners van Arriva tussen Groningen en Drachten rijden voortaan op duurzamere, fossielvrije brandstof. Dit is een dieselvervanger die is gemaakt van de afvalstromen en daarom circa 90 procent minder CO2 uitstoot. Het gaat hier om vier Volvo-bussen die rijden op de lijnen 304 en 314.

Zowel Arriva als Volvo houden een jaar lang bij wat het brandstofgebruik is van de bussen en welke impact deze nieuwe brandstof heeft op de motoren. Verder worden ook de chauffeurs van Arriva en de reizigers gevraagd naar hun ervaringen.

Milieu

Tijdens deze proefperiode wordt ongeveer 100.000 liter fossielvrije brandstof gebruikt. Daarmee dragen Arriva, de provincie Groningen en busfabrikant Volvo bij aan een beter milieu. De Qliners zijn voor de proefperiode ook speciaal bestickerd met de tekst: deze bus rijdt op fossielvrije hernieuwbare diesel.

Het gaat hier om een brandstof van GoodFuels, die volledig is gemaakt van gecertificeerde afvalstromen. De CO2-reductie bedraagt zo’n 90 procent en de kwaliteit van de duurzame brandstof is hoogwaardiger dan van reguliere fossiele diesel. Bovendien is de brandstof direct inzetbaar, wat betekent dat hiervoor geen aanpassingen aan de motoren van de bus nodig zijn.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schonere Volvo-bussen voor Arriva in Noord-Nederland | OVPro.nl
Hernieuwbare diesel-bus Arriva

Schonere Volvo-bussen voor Arriva in Noord-Nederland

Foto: Volvo

De Qliners van Arriva tussen Groningen en Drachten rijden voortaan op duurzamere, fossielvrije brandstof. Dit is een dieselvervanger die is gemaakt van de afvalstromen en daarom circa 90 procent minder CO2 uitstoot. Het gaat hier om vier Volvo-bussen die rijden op de lijnen 304 en 314.

Zowel Arriva als Volvo houden een jaar lang bij wat het brandstofgebruik is van de bussen en welke impact deze nieuwe brandstof heeft op de motoren. Verder worden ook de chauffeurs van Arriva en de reizigers gevraagd naar hun ervaringen.

Milieu

Tijdens deze proefperiode wordt ongeveer 100.000 liter fossielvrije brandstof gebruikt. Daarmee dragen Arriva, de provincie Groningen en busfabrikant Volvo bij aan een beter milieu. De Qliners zijn voor de proefperiode ook speciaal bestickerd met de tekst: deze bus rijdt op fossielvrije hernieuwbare diesel.

Het gaat hier om een brandstof van GoodFuels, die volledig is gemaakt van gecertificeerde afvalstromen. De CO2-reductie bedraagt zo’n 90 procent en de kwaliteit van de duurzame brandstof is hoogwaardiger dan van reguliere fossiele diesel. Bovendien is de brandstof direct inzetbaar, wat betekent dat hiervoor geen aanpassingen aan de motoren van de bus nodig zijn.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.