Volvo, Bus, Limburg

Eén kaartje voor Limburg en Noordrijn-Westfalen

De verschillende OV-kaartjes om te reizen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, zijn vanaf deze zomer ook geldig in de grensoverschrijdende bussen van Arriva in de provincie Limburg. In de gemeenten Landgraaf, Kerkrade en Heerlen mogen reizigers met dit kaartje gebruikmaken van de bus- en treinlijnen en ook over de grens reizen.

Voor de provincie Limburg is het belangrijk om grensoverschrijdend reizen met het OV in de hand te werken. “In het dagelijks leven trekken we ons in deze regio niets aan van de grens”, meent mobiliteitswethouder Charles Claessens van de gemeente Heerlen. “Wij gaat net zo gemakkelijk winkelen in Aken als zij naar het theater komen in Heerlen. We proeven naar hartelust van de verschillende culturen binnen een straal van 50 kilometer.”

Grensoverschrijdende verbinding

De wethouder is erg blij dat de NRW-kaartjes niet langer alleen bij Arriva te koop zijn, maar ook gebruikt kunnen worden bij de Nederlandse vervoerder. Op die manier wordt het voor reizigers gemakkelijker om met buslijn 44 tussen Heerlen en Aken te reizen en vanaf daar verder Duitsland in.  “Met deze NRW kaartjes kun je gemakkelijk naar alle grote bestemmingen in de Duitse buurregio. Tot voor kort was dat een ingewikkelde kwestie. Maar dat is nu gelukkig verleden tijd.”

Vervoerder Arriva is ook enthousiast over de mogelijkheden om dit kaartje aan te bieden. Nu rijdt Arriva louter met de bus tussen Heerlen en Aken, maar eind dit jaar komt er een nieuwe directe treinverbinding tussen de twee steden. Ook op die verbinding moet dit kaartje aangeboden worden. “Het wordt voor meer reizigers interessant om een uitstapje te maken naar een verdere bestemming zoals bijvoorbeeld Zoo in Duisburg of de Zeche Zollverein in Essen”, aldus Arriva. “En dat geldt natuurlijk ook omgekeerd voor de Duitse bezoekers aan Limburg.”

NRW-kaartjes

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen geldt één overkoepelend tarievenstelsel voor het reizen met het openbaar vervoer, waardoor de reizigers met één kaartje door de hele regio kan reizen. Die kaartjes zijn nu dus ook bij Arriva te koop. Er zijn verschillende kaartjes te koop met afwijkende voorwaarden. De mogelijkheden zijn te bekijken via de website www.arriva.nl/nrw.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eén kaartje voor Limburg en Noordrijn-Westfalen | OVPro.nl
Volvo, Bus, Limburg

Eén kaartje voor Limburg en Noordrijn-Westfalen

De verschillende OV-kaartjes om te reizen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, zijn vanaf deze zomer ook geldig in de grensoverschrijdende bussen van Arriva in de provincie Limburg. In de gemeenten Landgraaf, Kerkrade en Heerlen mogen reizigers met dit kaartje gebruikmaken van de bus- en treinlijnen en ook over de grens reizen.

Voor de provincie Limburg is het belangrijk om grensoverschrijdend reizen met het OV in de hand te werken. “In het dagelijks leven trekken we ons in deze regio niets aan van de grens”, meent mobiliteitswethouder Charles Claessens van de gemeente Heerlen. “Wij gaat net zo gemakkelijk winkelen in Aken als zij naar het theater komen in Heerlen. We proeven naar hartelust van de verschillende culturen binnen een straal van 50 kilometer.”

Grensoverschrijdende verbinding

De wethouder is erg blij dat de NRW-kaartjes niet langer alleen bij Arriva te koop zijn, maar ook gebruikt kunnen worden bij de Nederlandse vervoerder. Op die manier wordt het voor reizigers gemakkelijker om met buslijn 44 tussen Heerlen en Aken te reizen en vanaf daar verder Duitsland in.  “Met deze NRW kaartjes kun je gemakkelijk naar alle grote bestemmingen in de Duitse buurregio. Tot voor kort was dat een ingewikkelde kwestie. Maar dat is nu gelukkig verleden tijd.”

Vervoerder Arriva is ook enthousiast over de mogelijkheden om dit kaartje aan te bieden. Nu rijdt Arriva louter met de bus tussen Heerlen en Aken, maar eind dit jaar komt er een nieuwe directe treinverbinding tussen de twee steden. Ook op die verbinding moet dit kaartje aangeboden worden. “Het wordt voor meer reizigers interessant om een uitstapje te maken naar een verdere bestemming zoals bijvoorbeeld Zoo in Duisburg of de Zeche Zollverein in Essen”, aldus Arriva. “En dat geldt natuurlijk ook omgekeerd voor de Duitse bezoekers aan Limburg.”

NRW-kaartjes

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen geldt één overkoepelend tarievenstelsel voor het reizen met het openbaar vervoer, waardoor de reizigers met één kaartje door de hele regio kan reizen. Die kaartjes zijn nu dus ook bij Arriva te koop. Er zijn verschillende kaartjes te koop met afwijkende voorwaarden. De mogelijkheden zijn te bekijken via de website www.arriva.nl/nrw.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.