R-net bus in Amsterdam van Connexxion

Connexxion plaatst deelfietsen in Noord-Holland

Bron: Connexxion

Het wordt voor vervoerders steeds belangrijker om last-mile vervoer te verzorgen. Met name deelfietsen zijn op dit gebied een zeer goede oplossing. De meeste vervoerders gaan zich daarom ook op die markt begeven en bieden deelfietsen aan op verschillende plekken in Nederland. Vanaf vandaag doet Connexxion dit ook op vijf belangrijke OV-haltes in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. 

Er worden in totaal 75 deelfietsen geplaatst op Hoofddorp Station Oostzijde (Beukenhorst) en Westzijde, Hoofddorp De Hoek, Hoofddorp Centrum, Hoofddorp Spaarne Gasthuis en Nieuw-Vennep Station. De fietsen worden uitgerust met het logo van R-net. Door naast de bussen ook deelfietsen aan te bieden, wil Connexxion een beter alternatief bieden voor de auto.

Samenwerking

De 75 deelfietsen in de steden worden als pilotproject geplaatst, waarbij Connexxion samenwerkt met Donkey Republic en met de gemeente Haarlemmermeer en de Vervoerregio Amsterdam. Zij geloven hierbij dat de deelfiets belangrijk is voor de deur tot deurreis. “Juist in de regio Amstelland-Meerlanden, waar op het gebied van weginfrastructuur veel staat te gebeuren, kan deze R-net deelfiets in combinatie met de elektrische R-net bussen van Connexxion een goed en duurzaam alternatief voor de autorit bieden.”

Connexxion biedt in samenwerking met FlickBike in Amstelveen en Aalsmeer ook al deelfietsen aan, maar in deze twee plaatsen worden de fietsen verzorgd door Donkey Republic. Dit bedrijf heeft meerdere tariefplannen, waarbij de betaling via de creditcard verloopt. Voor een bedrag van 0,75 cent is het mogelijk om een fiets 30 minuten te horen. Bovendien heeft Donkey Republic een introductie-aanbieding, waarmee reizigers voor 9 euro per maand onbeperkt kunnen fietsen, tot maximaal 12 uur per keer.

Rol Connexxion

De deelfiets kan nu worden geboekt via de app van Donkey Republic, maar de partijen zijn ook bezig om de deelfiets op te nemen in de Tranzer-app. Als dat mogelijk wordt, kunnen reizigers voor zowel het openbaar vervoer als voor de fiets dezelfde app gebruiken. Verder zorgt Connexxion voor een campagne op en in bussen en op social media om het begrip deelfiets uit te leggen en het gebruik hiervan te stimuleren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.