Syntus Twente in Hengelo

Prijsstijging voor RITkaart in Oost-Nederland

Foto: Inge

De prijs voor de RITkaart in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland wordt per 1 augustus met tien procent verhoogd. De prijs voor dit kaartje is namelijk al lange tijd niet aangepast, terwijl het tarief van de OV-chipkaart in het afgelopen jaar wel is gestegen. Door het RITkaartje duurder te maken, hopen de provinciale overheden en de vervoerders de aantrekkingskracht van de OV-chipkaart te verhogen.

Een los kaartje is gewoonlijk duurder dan een OV-chipkaart, om reizigers te stimuleren zoveel mogelijk van dit betaalmiddel gebruik te maken. Maar het reizen op saldo is sinds begin 2017 al twee keer verhoogd in dit gebied, terwijl de prijs van het RITkaartje steeds gelijk is gebleven.

Prijsverschil

“Om deze reden wordt nu ook de prijs van de RITkaart aangepast, zodat het beoogde prijsverschil tussen de RITkaart en het op saldo reizen weer in stand is”, aldus vervoerder Keolis. Deze kaart is te koop bij buschauffeurs in bussen in Overijssel, Gelderland en Flevoland, maar niet in Almere of in Lelystad.

Met dit kaartje kan niet overgestapt worden naar een andere vervoerder, hoewel het kaartje dus in bussen van Connexxion, Arriva en Keolis te koop is. Het buskaartje geldt voor een enkele rit, waarbij reizigers afhankelijk van de gereisde afstand een aantal kaartjes moet aanschaffen.

Prijsverhoging RITprijs

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Prijsstijging voor RITkaart in Oost-Nederland | OVPro.nl
Syntus Twente in Hengelo

Prijsstijging voor RITkaart in Oost-Nederland

Foto: Inge

De prijs voor de RITkaart in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland wordt per 1 augustus met tien procent verhoogd. De prijs voor dit kaartje is namelijk al lange tijd niet aangepast, terwijl het tarief van de OV-chipkaart in het afgelopen jaar wel is gestegen. Door het RITkaartje duurder te maken, hopen de provinciale overheden en de vervoerders de aantrekkingskracht van de OV-chipkaart te verhogen.

Een los kaartje is gewoonlijk duurder dan een OV-chipkaart, om reizigers te stimuleren zoveel mogelijk van dit betaalmiddel gebruik te maken. Maar het reizen op saldo is sinds begin 2017 al twee keer verhoogd in dit gebied, terwijl de prijs van het RITkaartje steeds gelijk is gebleven.

Prijsverschil

“Om deze reden wordt nu ook de prijs van de RITkaart aangepast, zodat het beoogde prijsverschil tussen de RITkaart en het op saldo reizen weer in stand is”, aldus vervoerder Keolis. Deze kaart is te koop bij buschauffeurs in bussen in Overijssel, Gelderland en Flevoland, maar niet in Almere of in Lelystad.

Met dit kaartje kan niet overgestapt worden naar een andere vervoerder, hoewel het kaartje dus in bussen van Connexxion, Arriva en Keolis te koop is. Het buskaartje geldt voor een enkele rit, waarbij reizigers afhankelijk van de gereisde afstand een aantal kaartjes moet aanschaffen.

Prijsverhoging RITprijs

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.