Ambulance (bron: Ramon Versteeg)

Qbuzz onderzoekt dubbeldekkers op gaslekken

Na het onwel worden van enkele passagiers in een Qliner op woensdagmiddag, onderzoekt vervoerder Qbuzz alle dubbeldekkers grondig op gaslekken. Eerst werd nog gedacht dat de passagiers en de chauffeur onwel werden door een lekke airco, maar dat bleek niet zo te zijn. De oorzaak van de vreemde geur is nog steeds onbekend. 

De inzittenden van de bus die zich niet goed voelden, zijn tevens naar het ziekenhuis gebracht. Qbuzz wil de andere dubbeldekkers eerst grondig controleren, voordat er weer mee wordt gereden. Dit heeft geen gevolgen voor de dienstregeling, want de vervoerder heeft voldoende capaciteit beschikbaar om op de getroffen lijnen ander materieel te kunnen inzetten.

Vreemde lucht

De Qliner was onderweg naar Emmen toen er een vreemde lucht geroken werd, waar passagiers onwel door werden. De chauffeur zette de bus stil bij de Ketwich Verschuurbrug aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen en nam contact op met de hulpdiensten. Twee passagiers en de chauffeur werden meegenomen naar het ziekenhuis, terwijl de brandweer metingen uitvoerde in de bus. Daarbij kon niet definitief vastgesteld worden wat het probleem was en maandag was nog steeds niet meer duidelijk.

Volgens RTV Noord is de chauffeur die onwel werd ondertussen weer thuis. Qbuzz vraagt andere passagiers zich zelf bij de vervoerder te melden, aangezien de politie die gegevens niet meer mag delen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.