Video: Mercedes-Benz demonstreert veiligheidsaspecten in bussen

Daimler-bus tijdens Product Experience dag IAA
Bron Inge

De lijnbussen en touringcars van Mercedes-Benz worden met steeds meer veiligheidssystemen uitgerust. Dan gaat het bijvoorbeeld om ABA4, de Attention Assist en de Collision Guard, die de chauffeur beschermt bij een ongeval. Verschillende veiligheidssystemen werden onlangs door Mercedes-Benz in Hannover gedemonstreerd.

Onder andere de nieuwe Tourismo en de elektrische Citaro werden ingezet om te tonen hoe de voertuigen van Mercedes-Benz omgaan met gevaarlijke situaties, zoals een fietser in de dode hoek en een overstekende voetganger die bijna over het hoofd wordt gezien.

De geavanceerde assistentiesystemen herkennen gevaarlijke situaties in een vroegtijdig stadium, om op die manier ongevallen te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen. De Tourismo is dit jaar aanwezig op de Proefrit Experience tijdens Taxi Expo en BusVision op 11 oktober in Expo Houten.

Mercedes Benz Tourismo

De nieuwe Tourismo is vorig jaar gepresenteerd aan de markt. Belangrijke vernieuwingen aan deze bus zijn het nieuwe design, een lager gewicht en de aerodynamica, zoals de spiegels en de curve van de voorruit. De aerodynamica, de elektronica en het gewicht zorgen bovendien voor een lager verbruik. Ondernemer, chauffeur en passagiers merken allemaal iets van het toegnomen comfort en de veiligheid.

Bovendien is er sterk ingezet op veiligheid. “In het kader van veiligheid zijn er twee soorten veiligheid, namelijk passieve en actieve veiligheid. Bij actieve zekerheid kun je denken aan de ABA4, ESP, Attention Assist. Dit is met name bedoeld bij het veilig rijden en bij gevaar. Bij passieve zekerheid kun je denken aan de Front Collision Guard, die de chauffeur beschermt bij een ongeval”, aldus de Duitse fabrikant.

Bezoek BusVision en Taxi Expo op 11 oktober in Expo Houten om verschillende bussen en touringcars te bekijken. De veiligheid bij touringcars is bovendien het thema van het gratis Seminar BusVeiligheid. Inschrijvers kunnen gratis beide vakbeurzen bezoeken.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.