Bus MTA New York(Bron: By AEMoreira042281 - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7977414)

Joyrider rijdt urenlang met stadsbus door New York

Een joyrider in de Amerikaanse stad New York heeft dit weekend onopgemerkt circa acht uur lang met een stadsbus van vervoersmaatschappij MTA kunnen rondrijden. De vervoerder had lange tijd niet eens door dat de bus verdwenen was. 

De bus werd niet gebruikt in de dienstregeling, maar diende als een plaats waar buschauffeurs konden pauzeren. De lege bus werd zondagavond rond 20.00 uur opgemerkt door een joyrider, die besloot er een ritje mee te maken. Pas om 04.00 ’s ochtends controleerde de vervoerder het GPS-signaal van de bus en werd opgemerkt dat het voertuig op ongeveer een kilometer afstand van de originele parkeerplaats stond.

20 kilometer

Bij nadere controle bleek de joyrider heel wat verder te hebben gereden dan die kilometer. Gegevens van de bus toonden dat het voertuig helemaal van het stadsdeel The Bronx naar Queens was gereden en weer terug. Daarmee heeft de dader zeker tientallen kilometers afgelegd met de bus. “Ik hoorde het en dacht dat het een grapje was”, vertelde een buschauffeur aan de New York Post.

Hij noemde het een risico dat de bussen van MTA geen sleutels vereisen om te starten, vooral omdat lege bussen gebruikt worden als plaatsen waar chauffeurs kunnen pauzeren. “Er zijn veel mensen die graag eens een stadsbus zouden willen besturen. Als je een bus in het openbaar zet zonder iemand in dat voertuig, loop je het risico dat hij gestolen wordt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.