Mercedes-Benz eCitaro: Emissionsfrei durch Berlin: Der erste von 15 vollelektrisch angetriebenen Mercedes Benz eCitaro wird an die Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) ausgeliefertMercedes-Benz eCitaro: Zero local emissions through Berlin

Vijftien elektrische eCitaro’s voor Berlijn

Mercedes-Benz eCitaro: Emissionsfrei durch Berlin: Der erste von 15 vollelektrisch angetriebenen Mercedes Benz eCitaro wird an die Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) ausgeliefertMercedes-Benz eCitaro: Zero local emissions through Berlin

De Duitse busfabrikant Daimler Buses heeft de eerste van vijftien elektrische eCitaro-bussen geleverd aan de Berlijnse vervoerder BVG. Deze voertuigen maken deel uit van een bestelling voor maximaal 950 nieuwe dieselbussen van Mercedes-Benz. Vervoerder BVG heeft echter de ambitie om in de komende jaren verder te verduurzamen met elektrische bussen. “Met de emissieloze eCitaro’s is BVG gestart aan een nieuwe hoofdstuk in haar verhaal van milieuvriendelijke mobiliteit”, aldus Till Oberwörder van Daimler Buses. 

“Het is voor mij van bijzonder belang dat we onze klant ondersteunen met op maat gesneden advies en persoonlijke servicepakketten terwijl zij geleidelijk overgaan op elektromobiliteit”, gaat Oberwörder verder. Hij overhandigde vorige week symbolisch de sleutel van het voertuig aan BVG.

Uitrusting

De nieuwe bussen voor de Duitse hoofdstad zijn uitgerust met verschillende functies voor zowel reizigers als buschauffeurs. De voertuigen hebben USB-poorten, drie monitoren voor reizigersinformatie en ruime plekken voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. Buschauffeurs kunnen de omgeving beter in de gaten houden met de buitencamera en in de bus worden ze ondersteund bij hun werkzaamheden door een waarschuwingssysteem voor het sluiten van deuren met rode LED-lichtstrip en videobewaking.

Bovendien is de eCitaro uitgerust met tien batterijpakketten, waarmee zeker 150 kilometer kan worden afgelegd. Maar de bus zal alleen na 150 kilometer leeg zijn als onder de meeste lastige omstandigheden wordt gereden. De reikwijdte van de eCitaro neemt toe tot wel 250 kilometer, wanneer juist onder de meeste optimale omstandigheden kan worden gereden. De bussen worden opgeladen op de depots met behulp van een stekker.

Verduurzaming busvervoer

Net als in Nederland worden er nu stappen gezet in het verduurzamen van het busvervoer in Duitsland. “We verbeteren de kwaliteit van het leven in Berlijn”, legt Sigrid Nikutta uit, voorzitter van de Raad van Bestuur van BVG. “We vervoeren momenteel jaarlijks een miljard passagiers en een groot deel van hen reist al elektrisch in metro, trams en veerponten die worden aangedreven op zonne-energie. Deze bussen markeren de start van de omslag van onze huidige busvloot naar milieuvriendelijke en elektrisch aangedreven voertuigen.”

Interieur Mercedes-Benz eCitaro voor Berlijn

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.