Busstalling Utrecht

Realisatie nieuwe Utrechtse busstalling een stap dichterbij

De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe Utrechtse busremise bij P+R Westraven kunnen van start gaan. De bouwgrond daar is namelijk sinds deze week eigendom van de provincie Utrecht. Het is de bedoeling dat de nieuwe busremise in het najaar van 2020 in gebruik wordt genomen.

Er is een nieuwe stalling nodig voor de Utrechtse bussen, omdat er woningen zijn gepland op de plaats van de huidige stalling op de Europalaan. De provincie Utrecht heeft daarom besloten om in eigen beheer en eigendom een nieuwe busstalling te plaatsen. Vanwege de strategische locatie is gekozen voor de nieuwe locatie bij het Amsterdam-Rijnkanaal.

185 bussen

In de nieuwe remise bij het Amsterdam-Rijnkanaal komt ruimte voor 185 bussen, plus kantoren en parkeerruimte voor de medewerkers. Ook wordt de stalling geschikt gemaakt om elektrische bussen te stallen en te onderhouden. “Hiermee draagt de busstalling in belangrijke mate bij aan de ambities van de provincie Utrecht voor een schoon en milieuvriendelijk openbaar vervoer”, meent de provincie Utrecht.

Gepland is dat de een aannemer later dit jaar start met de bouw van de nieuwe busstalling. Die aannemer is nog niet gekozen, want de aanbesteding loopt op dit moment. De aannemer wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de bouw van de remise. De provincie heeft al een schetsplan laten opstellen, maar geeft ook ruimte aan de markt om op basis van eigen ervaring met met passende ontwerpoplossingen te komen. Die moeten wel aansluiten bij de gewenste functionaliteit en te realiseren zijn binnen de gestelde tijd, het budget en de kwaliteit.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.