Arriva, trein, Groningen

Arriva zet extra treinen en bussen in voor nieuwe schooljaar

De start van het nieuwe schooljaar heeft vervoerder Arriva in Groningen en Friesland aangezet tot de inzet van extra bussen en treinen in de komende weken. Zo wordt ruimte gemaakt voor alle nieuwe studenten en scholieren. Het openbaar vervoer is traditioneel het drukste als na de zomervakantie alle scholen en universiteiten weer beginnen en de behoefte aan extra voertuigen is dan ook hoog. 

De vervoerder zal de extra treinstellen en de extra bussen in de ochtend- en in de avondspits inzetten, afhankelijk van de specifieke reizigersbehoefte op die momenten. Daarnaast wordt het gebruik en de bezetting in die voertuigen goed in de gaten gehouden, zodat het mogelijk blijft om waar nodig en mogelijk bij te sturen. Behalve extra materieel worden tevens medewerkers ingezet om alles in goede banen te leiden.

Herfstvakantie

Arriva houdt met name rekening met een flink mee reizigers op trajecten naar Groningen en Leeuwarden. Het OV is daar gewoonlijk al druk, omdat zowel forenzen als studenten en scholieren hier de bussen en treinen gebruiken om van A naar B te komen. Dat zijn er altijd het meeste in de maanden september en oktober. Vanaf de herfstvakantie neemt de drukte weer af. Dan hebben meer studenten een kamer gevonden of hebben ze besloten hun studie niet langer voort te zetten. .

Het aantal bussen zal al vanaf 26 augustus worden verhoogd tussen Groningen en Heerenveen. Qliner 315 zal tijdens de spitsuren dubbel zo vaak rijden, zowel ’s ochtends als ’s middags. Richting Zernike worden vanaf 2 september rechtstreekse bussen ingezet omdat in de voorgaande jaren is gebleken dat behoefte bestaat aan een goede verbinding. Er rijdt om 7.52 uur een directe bus vanaf station Winsum en om 7.24 uur een rechtstreekse bus vanaf station Winschoten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Arriva zet extra treinen en bussen in voor nieuwe schooljaar”

Wilfried Jellema|25.08.19|10:04

Het signaal dat de Interliner 315 tussen Heerenveen en Groningen verdubbeld wordt tijdens de spits is een heel duidelijk signaal dat er een dringende behoefte is aan een spoorlijn op de lijn Groningen en Heerenveen. En bedenk dat boven de lijn Amsterdam – Utrecht – Nijmegen er alleen een in Groningen een algemene Universiteit is. Te bizar voor woorden dat meer dan de helft van Nederland toe moet met één Universiteit. Tijd voor de Lelylijn en een universiteit in Zwolle.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.