Breng-bussen op station Nijmegen

Goedkoper busabonnement voor minima in Nijmegen

Foto Inge

Inwoners van Nijmegen met een laag inkomen kunnen vanaf komend jaar tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de bussen van Breng. Daarvoor trekt de gemeente ruim een miljoen euro uit. Nijmegenaren met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm kunnen een jaar lang van de bus gebruikmaken voor in totaal 15 euro. 

De gemeente heeft daartoe besloten om het OV aantrekkelijk te houden voor iedereen. “We vergroten hiermee de participatiemogelijkheden van minima, wat aansluit bij de beleidsdoelstelling dat zoveel mogelijk mensen volwaardig moeten kunnen meedoen in onze samenleving”, schrijft het college van burgemeester en wethouders.

Ouderen

Dit abonnement komt in de plaats van een goedkoop busabonnement voor 65+-plussers. Circa een kwart van de 65+-plussers zal in aanmerking komen voor het nieuwe abonnement, maar de rest heeft een inkomen dat hoger is. Daarom komt Connexxion voor deze mensen met een nieuwe regeling, waardoor zij 49 euro betalen voor een jaar.

De 1.093.125 euro die is uitgetrokken voor het nieuwe busabonnement, moet volgens de gemeente voldoende zijn. Maar de nieuwe regeling voor 65+-plussers heeft de gemeente geen plafond ingesteld, dus de kosten zijn afhankelijk van het aantal mensen dat hiervan gebruik zal maken. Een budgetoverschrijding is daarom mogelijk. “We monitoren het busabonnement de komende jaren nauwgezet om een eventuele budgetoverschrijding tijdig te signaleren”, aldus het college.

Gebied

Het nieuwe abonnement kan gebruikt worden op alle stads- en streekbussen in de gemeente Nijmegen en daarnaast in de dorpen Alverna, Berg en Dal, Beuningen, Elst, Erlecom, Ewijk, Groesbeek, Heumen, Kekerdom, Leuth, Malden, Molenhoek, Mook, Nederasselt, Ooij, Overasselt, Weurt, Wijchen, Winssen. Wel moeten reizigers dit abonnement op een OV-chipkaart laden en dus een persoonlijke OV-chipkaart bezitten.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Goedkoper busabonnement voor minima in Nijmegen | OVPro.nl
Breng-bussen op station Nijmegen

Goedkoper busabonnement voor minima in Nijmegen

Foto Inge

Inwoners van Nijmegen met een laag inkomen kunnen vanaf komend jaar tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de bussen van Breng. Daarvoor trekt de gemeente ruim een miljoen euro uit. Nijmegenaren met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm kunnen een jaar lang van de bus gebruikmaken voor in totaal 15 euro. 

De gemeente heeft daartoe besloten om het OV aantrekkelijk te houden voor iedereen. “We vergroten hiermee de participatiemogelijkheden van minima, wat aansluit bij de beleidsdoelstelling dat zoveel mogelijk mensen volwaardig moeten kunnen meedoen in onze samenleving”, schrijft het college van burgemeester en wethouders.

Ouderen

Dit abonnement komt in de plaats van een goedkoop busabonnement voor 65+-plussers. Circa een kwart van de 65+-plussers zal in aanmerking komen voor het nieuwe abonnement, maar de rest heeft een inkomen dat hoger is. Daarom komt Connexxion voor deze mensen met een nieuwe regeling, waardoor zij 49 euro betalen voor een jaar.

De 1.093.125 euro die is uitgetrokken voor het nieuwe busabonnement, moet volgens de gemeente voldoende zijn. Maar de nieuwe regeling voor 65+-plussers heeft de gemeente geen plafond ingesteld, dus de kosten zijn afhankelijk van het aantal mensen dat hiervan gebruik zal maken. Een budgetoverschrijding is daarom mogelijk. “We monitoren het busabonnement de komende jaren nauwgezet om een eventuele budgetoverschrijding tijdig te signaleren”, aldus het college.

Gebied

Het nieuwe abonnement kan gebruikt worden op alle stads- en streekbussen in de gemeente Nijmegen en daarnaast in de dorpen Alverna, Berg en Dal, Beuningen, Elst, Erlecom, Ewijk, Groesbeek, Heumen, Kekerdom, Leuth, Malden, Molenhoek, Mook, Nederasselt, Ooij, Overasselt, Weurt, Wijchen, Winssen. Wel moeten reizigers dit abonnement op een OV-chipkaart laden en dus een persoonlijke OV-chipkaart bezitten.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.