Politie

Veel incidenten bij busvervoer dit weekend

Bron: ProMedia / Thom Mandos

Er zijn afgelopen weekend een flink aantal ongelukken en incidenten gebeurd in het openbaar busvervoer in Nederland. In het Noord-Hollandse Zwaag belandde een bus zonder passagiers in het water, in Sassenheim raakte een bus een boom en lantaarnpaal en zaterdag moest een lijnbus bij Kampen worden stilgezet nadat er rookontwikkeling ontstond. 

De buschauffeur die tegen een boom en een lantaarnpaal botste, moest naar het ziekenhuis gebracht worden en de bestuurder van de bus die in het water belandde, raakte ook lichtgewond. Dit melden verschillende lokale media. De passagiers in de bus in Sassenheim konden zonder verwondingen de voertuigen verlaten. In de bus van Connexxion in Zwaag en de bus bij Kampen, zaten geen passagiers.

Te water

Het is niet bekend hoe het mogelijk is dat de lijnbus van Connexxion vrijdagochtend in het water belandde, maar het ongeval gebeurde in een bocht bij bushalte Westerkrabhoofd in Zwaag. De bus kon die middag door een kraan uit het water getild worden. Daarbij vertelde Connexxion tegen het Noord-Hollands Dagblad dat de bus wellicht niet total loss is, omdat veel bedrading in het dak zit.

In Sassenheim raakte een bus flink beschadigd, nadat een chauffeur op de Wasbeekerlaan van de weg raakte. Volgens het Leidsch Dagblad was de bus op pad richting Noordwijk, waarna  een boom en een lantaarnpaal is geraakt. Het voertuig kwam met een wiel op de stoep tot stilstand, waarna de politie en ambulance werden opgeroepen.

Brand

In Overijssel zorgde rookontwikkeling voor problemen. Niet alleen moesten passagiers de bus verlaten, maar ook werd de N50 tijdelijk afgesloten. In eerste instantie werd gedacht dat de bus op de N50 in brand stond, maar agenten hebben aan De Stentor laten weten dat er geen sprake was van vlammen. Er moest wel een berger komen om de bus weg te slepen.

“Zelf rijden zit er niet meer in. We hebben niet kunnen achterhalen waar de rook vandaan kwam, dat is vaak ook heel moeilijk omdat er heel veel kunststof in zo’n bus zit. De situatie is nu onder controle, maar omdat de bus op een gasinstallatie rijdt moet hij daar vanwege de veiligheid door een berger weggehaald worden en moet er elders onderzoek gedaan worden.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veel incidenten bij busvervoer dit weekend | OVPro.nl