Busvervoer op Schiphol met BYD-bussen

Arriva Touring wint aanbesteding besloten vervoer rondom Schiphol

Arriva Touring, de tourafdeling van Arriva Nederland, heeft de aanbesteding gewonnen om het besloten vervoer op en rond Schiphol te verzorgen. Het gaat hier zowel om de busdiensten tussen de gate en de vliegtuigen, als om de parkeershuttles.

Het vervoer op het platform, dus met name tussen de gate en vliegtuigen, start al in april 2020. Daarvoor gebruikt Arriva Touring de 64 bussen die eigendom zijn van luchthaven Schiphol zelf. Op 1 november 2020 volgt de exploitatie van het laatste deel van de busdienst landslide. Het gaat dan om de parkeershuttles tussen de terminal en P3/P4 en met de pendeldienst voor medewerkers op en rondom Schiphol.

Duur concessie

Voor het zogenaamde landside-deel van de aanbesteding zal Arriva Touring gebruikmaken van 14 eigen voertuigen. De busdienst landside heeft een looptijd van vijf jaar, met drie keer een optie tot verlenging van een jaar. Het contract voor airside heeft een looptijd van vier jaar, met vier keer een optie tot verlenging van een jaar.

Anne Hettinga, bestuursvoorzitter van Arriva Nederland: “Ik ben oprecht heel trots op het team wat een mooi aanbod heeft neergelegd voor deze aanbesteding. Arriva Touring staat voor kwaliteit en comfort. Het zijn voor ons bijzondere busdiensten om aan onze orderportefeuille toe te voegen. Met plezier gaan we aan de slag met de implementatie.”

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Arriva Touring wint aanbesteding besloten vervoer rondom Schiphol”

Victor Bax|05.01.20|16:47

Ik ben wel geinteresseerd in wat Arriva Touring beter gaat doen dan de HTM. De HTM-bussen zaten bij tijd en wijle wel erg vol. Zie ik dat Arriva gelede bussen gaat gebruiken?

Gemma Nust|07.01.20|13:48

Hopelijk gaat Arriva met emissie vrije bussen rijden. Rondom Schiphol rijdt Connexxion al met emissie vrije bussen. Dit zou een mooie toevoeging zijn.

Kees Den Heijer|05.09.20|22:48

Die propvolle bus is een eis van de luchthaven waar de vervoerder zich naar dient te schikken.
Penny wise, pound foolish, dat dan weer wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva Touring wint aanbesteding besloten vervoer rondom Schiphol | OVPro.nl
Busvervoer op Schiphol met BYD-bussen

Arriva Touring wint aanbesteding besloten vervoer rondom Schiphol

Arriva Touring, de tourafdeling van Arriva Nederland, heeft de aanbesteding gewonnen om het besloten vervoer op en rond Schiphol te verzorgen. Het gaat hier zowel om de busdiensten tussen de gate en de vliegtuigen, als om de parkeershuttles.

Het vervoer op het platform, dus met name tussen de gate en vliegtuigen, start al in april 2020. Daarvoor gebruikt Arriva Touring de 64 bussen die eigendom zijn van luchthaven Schiphol zelf. Op 1 november 2020 volgt de exploitatie van het laatste deel van de busdienst landslide. Het gaat dan om de parkeershuttles tussen de terminal en P3/P4 en met de pendeldienst voor medewerkers op en rondom Schiphol.

Duur concessie

Voor het zogenaamde landside-deel van de aanbesteding zal Arriva Touring gebruikmaken van 14 eigen voertuigen. De busdienst landside heeft een looptijd van vijf jaar, met drie keer een optie tot verlenging van een jaar. Het contract voor airside heeft een looptijd van vier jaar, met vier keer een optie tot verlenging van een jaar.

Anne Hettinga, bestuursvoorzitter van Arriva Nederland: “Ik ben oprecht heel trots op het team wat een mooi aanbod heeft neergelegd voor deze aanbesteding. Arriva Touring staat voor kwaliteit en comfort. Het zijn voor ons bijzondere busdiensten om aan onze orderportefeuille toe te voegen. Met plezier gaan we aan de slag met de implementatie.”

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Arriva Touring wint aanbesteding besloten vervoer rondom Schiphol”

Victor Bax|05.01.20|16:47

Ik ben wel geinteresseerd in wat Arriva Touring beter gaat doen dan de HTM. De HTM-bussen zaten bij tijd en wijle wel erg vol. Zie ik dat Arriva gelede bussen gaat gebruiken?

Gemma Nust|07.01.20|13:48

Hopelijk gaat Arriva met emissie vrije bussen rijden. Rondom Schiphol rijdt Connexxion al met emissie vrije bussen. Dit zou een mooie toevoeging zijn.

Kees Den Heijer|05.09.20|22:48

Die propvolle bus is een eis van de luchthaven waar de vervoerder zich naar dient te schikken.
Penny wise, pound foolish, dat dan weer wel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.